28.07.2017

Koncert KIC Pop hora iz Podgorice, uljepšao još jedno budvansko ljetnje veče

Između crkava u Starom gradu, pred brojnom i notama zanesenom publikom, održan je cjelovečenji koncert KIC Pop hora iz Podgorice. Bio je to događaj o kojem će se još dugo pričati. Publika ushićena i oduševljena, a noć čarobna. Na sceni i u publici mnogo pozitivne energije izazvane muzikom koju su stvarali najveći „hitovi“ od ’50-tih godina prošlog vijeka do danas.

 

Pripremila: Jovana Jagetić

Članovi KIC Pop hora, izveli su poznate domaće i strane pop-rok hitove, poput “Dobra vam noć prijatelji”, “Goro moja”, “Imagine”“Careless whisper”, Dođi u 5 do 5, Goro moja, Balerina, Soko leti iznad Budve grada i mnoge druge.…Pjevali su i evergrin. U publici, radosni i puni pozitivne energije tražili su još, i još…

 

Spontani građanski projekat, kako su osnivači i članovi, istinski zaljubljenici u muziku i pjevanje, raznih profesija i generacija, definisali KIC Pop hor, poslije junskog debija u Velikoj sali KIC-a “BudoTomović” kao i uz logističku pomoc Nevladinog udruženja “Kutak”, prvi put otisnuo se van glavnog grada. Budva ih je dočekala raširenih ruku, a ispratila velikim aplauzom.

 

 

„Ponosna sam što sam članica KIC pop hora i ovog divnog događaja. Sve više shvatam da smo uradili pravu stvar, kada smo podržali inicijativu građana i građanki Podgorice da se osnuje jedna ovakva organizacija, kazala je za „Krug mladih“ , Sanja Radusinović, članica hora i Nevladinog udruženja „Kutak“.

 

 

"Uživali smo tokom koncerta i to se vidjelo. Ovo nam je tek treći nastup, ali večeras smo osjetili sigurnost u ono što radimo, baš zahvaljujući publici koja nas je divno prihvatila“, s osmjehom objašnjava stariji član hora Stanko Jeknić.

 

Amaterski KIC POP hor je nastupao u pratnji benda koji čine profesionalni muzičari: Enes Tahirović (klavir), Ivan Tomas (bas gitara), Martin Đorđević (bubnjevi), Dejan Ljujić (električna gitara) i Stefan Pavićević (saksofon). Voditeljka programa je Dušica Vugdelić, inače, članica hora. Gost koncerta bio je talentovani mladi solista Nemanja Petrović, a ova sjajna ekipu zaljubljenika u pjevanje i sviranje okupila se pod dirigentskom palicom razigranog Saše Barjaktarovića.

 

Sljedeći koncert KIC POP HORA održaće se, u utorak 1. avgust a od 22 sata, ispred katedrale Sv. Tripuna u kotorskom Starom gradu

 

Budvanski koncert KIC Pop hora poklon je JU “Grad teatar”, “Muzeja i galerija Budva” I Turističke organizacije Budva, građanima i brojnim turistima.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt