19.06.2017

Ženski bend iz Budve - Strenger trio

Dvije Sare i jedna Ksenija čine ženski Strenger bend iz Budve. Osnovale su ga nakon svirke na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu “Za Anđelu” kada su nakon pozitivnih reakcija publike riješile da zajedno nastave dalje. 

Sara Joković, Ksenija Gaković i Sara Vujačić, učenice su Srednje mješovite škole “Danilo Kiš”. Sve tri završile su Osnovnu muzičku školu u Budvi, a Sara Vujačić je učenica i srednje muzičke škole "Vida Matjan" u Kotoru. 

Za “Krug mladih” govore o svom bendu, muzici i planovima.

 

Pišee:  Marija Kaluđerović

Kako ste došle na ideju da osnujete bend?

 

Krajem decembra prošle godine, naš prijatelj Miloš Nikčevic, organizovao je humanitarnu svirku “Za Andjelu” i znajući da ponekad zajedno nastupamo, pozvao nas je da učestvujemo. Pristale smo, sa zadovoljstvom. Uživale smo na svirci jer su reakcije publike bile više nego pozitivne. Nakon toga donijele smo odluku da nastavimo da vježbamo zajedno i kasnije dobile još ponuda za svirke.

 

Koja su vam zaduženja u bendu i koju muziku izvodite?

 

Sara Jokovic pjeva, Sara Vujačic svira klavir a Ksenija gitaru. Nemamo odredjeni žanr  već  sviramo ono što volimo i što nam se dopada: domaću zabavnu muziku, pop-rock, kao i popularne strane hitove, stare i nove…

 

Da li ste muzički obrazovane i da li vam se neko u porodici profesionalno bavi muzikom?

 

Sve tri smo završile školu osnovnog muzičkog obrazovanja u Budvi. Sara Jokovic ima osnovno muzičko obrazovanje smjer klavir i solo pjevanje. Ksenija je završila gitaru i solo pjevanje uz koje je uporedo svirala i klavir. Sara Vujačić je posle završene osnovne muzičke škole upisala srednju muzičku školu "Vida Matjan" u Kotoru. Svaka od nas ima rođaka koji se bavi ili se bavio muzikom. Tako da smo i na taj način podržane.

 

Kako izgledaju vaše probe, koliko često vježbate?

 

Sastajemo se jednom ili dva puta nedjeljno kući. Tada obično sastavljamo repertoar i dogovaramo se kako ćemo i šta svirati.

 

Da li sarađujete sa nekim od gradskih bendova?

 

Sarađujemo sa mlađim muzičarima iz Budve, Milošem Nikčevićem i Nebojšom Ćulafićem, koji su nam nešto kao "mentori"  i uvijek nam  pomognu kad nam je pomoć potrebna.

 

Koliko često vam se pruža prilika da nastupate i gdje?

 

Ovo su tek počeci, tako da nijesmo imali baš mnogo ponuda. Mada,  zadovoljne smo jer polako kreću neke ozbiljnije ponude. Ali, vidjećemo da li ce se to nastaviti.

 

Da li su mladi u Budvi upoznati sa vašim bendom?

 

Naše društvo je veliko i svi su srećni što smo počeli da sviramo za "širu publiku". Mislimo da će se tek čuti za nas.

 

Koji su vam uzori u svijetu muzike?

 

Koliko god da volimo različite žanrove, pojedinačno imamo slične uzore. To su uglavnom poznati strani izvođači, kako stariji, tako i mlađi. Ali ne bismo ih sada nabrajale jer bismo sigurno nekog izostavile.

 

Planirate li da proširite bend?

 

Razmišljale smo skoro na tu temu, ali nećemo vam jos otkrivati planove. Vidjećemo kako ce sve ići ubuduće.

Koji su vam planovi za buducnost? Da li ce muzika biti vas životni izbor, ili će ostati samo hobi?

Za sada planiramo da završimo školu i upišemo fakultet, ali bi isto tako voljele da nastavimo da se bavimo muzikom. Uglavnom, vidjećemo kako će nas ponijeti sve ovo.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt