16.07.2017

Grad Teatar - Predstava "Bliskost" oduševila budvansku publiku

U subotu, 15.jula, na sceni između crkava, pred brojnom budvanskom publikom, izvedena je predstava "Bliskost" studenata Akademije umjetnosti iz Beograda, nastala po tekstu Patrika Marbera u režiji Mirjane Karanović.

 

Pripremila: Jovana Jagetić

Diplomska predstava "Bliskost" studenata Akademije umjetnosti u Beogradu, od oktobra će biti na stalnom repertoaru Ateljea 212. Ova uzbudljiva priča o ljubavi  premijerno je izvedena 2014. na sceni "Studio" Jugoslovenskog dramskog pozorišta a sada i u okviru 31.međunarodnog festivala "Grad teatar".

 

U predstavi igraju: Milica Majkić, Anđelko Beroš, Stefan Popović i Milica Petrović.

 

Predstava "Bliskost" je priča o četvoro mladih ljudi, gladnih ljubavi, čije se sudbine nenadano prepliću tokom godina. Strast, požuda, partnerstvo, ljubomora, osveta, kajanje, samo su neke od tema kojima se ova predstava bavi, na vrlo delikatan način zadirući u najdublje i najintimnije emocije.

 

-Predstava je prikazana tako da se realno opisuje ono što se zaista dešava u životu. Ništa nije skriveno, pa to nekom može da zasmeta. Utisci su različiti, nekom je vulgarno, nekom tužno, svako je doživljava na svoj način, kaže za "Krug mladih" glumac Anđelko Beroš.

 

 

 

Mlada crnogorska glumica Milica Majkić, zadovoljna je kako je publika doživjela predstavu. Kaže da je i sama pod snažnim utiskom, s obzirom na to da je prvi put nastupala u svom rodnom gradu.

 

- Svakako bih ponovila ovo iskutvo. Srećna sam što je sve dobro prošlo i što se publici dopala predstava, kaže Budvanka koja je upravo na sceni između crkava odgledala prvu predstavu u životu.

 

 

 

Glumci su zahvalili organizatorima festivala na gostoprimstvu koje im je ukazano tokom boravka u Budvi.

 

-Prvi put gostujem na festivalu "Grad teatar", nisam očekivala da će sva mjesta u gledalištu biti popunjena, kaže glumica Milica Petrović i pojašnjava da je posebno raduje što je predstava izvedena na otvorenoj sceni između crkava, gdje je prvi put imala čast da glumi.

 

Glumac Stefan Popović kaže da vjeruje da Budva ima veliki potencijal kada je pozorište u pitanju.

 

-Večerašnje izvođenje predstave bilo je fizički veoma zahtevno, ali smo se navikli i nije nam teško palo. Predstavu smo igrali i u regionu, ali nam se u Budvi  naročito dopalo, iskreno je odgovorio mladi glumac Stefan Popović.

 

 

Predstava "Bliskost" ("Closer") Patrika Marbera izvedena je premijerno u Kraljevskom nacionalnom pozorištu u Londonu 1997. godine. Postavljena je u Njujorku, na Brodveju, u Pozorištu "Muzička kutija" 1999, a Marber je komad adaptirao u scenario za film, koji je režirao Majkl Nikols, sa Natali Portman, Džulijom Roberts, Džudom Louom i Klajvom Ouvenom.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt