09.06.2017

Izložba fotografija u SMŠ „Danilo Kiš“ na temu- slobodno vrijeme

Izložba fotografija ,,Kako mladi provode slobodno vrijeme u Budvi, a kako bi mogli“

Izložba fotografija ,,Kako mladi provode slobodno vrijeme u Budvi, a kako bi mogli“ otvorena je u amfieatru SMŠ „Danilo Kiš“. Tom prilikom posjetioci su mogli da vide osmnaest najboljih radova nastalih u okviru projekta ACES-act local, koji sprovodi JU SMŠ „Danilo Kiš“ u partnerstvu sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva i NVO Agora iz Budve.

  

 Foto: Ksenija Šćepanović

 

Uz stručnu pomoć i upustva profesorice Umjetnosti i vizuelnih komunikacija, Jelene Papović, članovi ACES-act local projekta, osmislili su i realizovali izložbu koja prikazuje kako mladi u Budvi provode slobodno vrijeme, a kako bi mogli. Na maštovit i originalan način autori fotografija su prikazali svakodnevicu mladih podstaknutih na ramišljanje i akcju.

Izložbu fotografija otvorila je Milica Vuković, profesorica medijske pismenosti i rukovodilac ACES-art lokal projekta. Ona je podsjetila da će se projekat ,,We have a problem, let's try to fix it!" sprovoditi do decembra 2017.  godine, sa ciljem da se osmisle aktivnosti u budvanskom Omladinskom klubu. Ona je naglasila da u Budvi postoje mladi ljudi koji žele da kroz volonterske aktivnosti doprinesu zajednici i boljem položaju mladih u društvu, te da im je iz tog razloga potrebna  podrška institucija. „Prostor koji je Opština Budva dodijelila Omladinskom klubu je pozitivan iskorak, ali se nadam da će taj prostor uskoro biti priveden namjeni“, kazala je Vukovićeva.

 

Foto: Ksenija Šćepanović 

 

Jelena Papović, profesorica predmeta Umjetnost i vizuelna komunikacija, kazala je da ovaka vid neformalnog obrazovanja itekako koristi mladima i usmjerava ih ka profesionalnoj orijentaciji. Ona je naglasila da su tokom rada na izložbi „učenici bili u prilici da iskustveno dožive ono o čemu su tokom godine slušali na predavanjima, te da je to kod njih izazvalo pozitivne reakcije i želju da istražuju“. 

  

 

Povodom otvaranja izložbe prisutnima se obratila Jasmina Bigović, učenica SMŠ „Danilo Kiš“ i članica projekta ACES- act local. Jasmina je pozvala mlade da se probude i budu dio projekta koji će ih osnažiti i podstaći na djelovanje.

                                                                                                                                   Prepremila: Monika Drljević

     

 

 

                                                                     

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt