26.09.2018

Izložba mladih umjetnika

U ponedeljak, 24. septembra u dvorcu Petrović na Kruševcu u Podgorici, svečano je otvorena izložba "Eko kolonija 2018". Izložbu su otvorili Edin Koljenović, Sef Regionalne kancelarije za saradnju mladih RYCO za Crnu Goru, Srdan Kosović novi glavni urednik "Vijesti" i predstavnici partnerskih organizacija Lucija Dumančić iz Udruge Eko ZH, BiH i Patricia Pobrić, direktorica NVO Naša akcija.

Izložba je nastala u okviru projekta "Eko kolonija 2018" koji financira  RYCO program (Regional Youth Cooperation Office) tj. Regionalna kancelarija za saradnju mladih. U likovnom djelu projekta koji se održao u junu, u parku prirode Blidinje u Bosni i Hercegovini, učesvovali su mladi iz 4 zemlje regiona i nastalo je 80 radova od kojih je 35 izloženo u dvorcu Petrović.

Projekat ima za cilj pružanje mogućnosti mladima za interkulturalno učenje i unapređenje vještina, te utemeljenje interkulturalnog dijaloga i tolerancije kako bi se smanjio govor mržnje, negativni stereotipi u društvu i predrasude između mladih u regiji. Na kraju izložbi planirana je prodaja radova kroz licitaciju a sredstva ce biti donirana djeci sa invaliditetom.

 

Partneri u projektu Eko ZH Udruga za razvoj, okoliš i kulturu i NVO Naša akcija vas pozivaju na uživanje u likovnim radovima mladih. Galerija je otvorena svakog dana od 8 do 20 časova do 28. septembra.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt