15.06.2017

Lana Asija Dabović - Sanjam velike snove

Na prošlogodišnjem državnom takmičenju u Podgorici, Lana Asija Dabović i njen pratilac gitarista Nikola Franeta iz Budve, osvojili su prvo mjesto izvodeći numeru “Uspavanka za Isusa”. Na internacionalnom takmičenju Bruna Špiler u Herceg Novom, Lana Dabović je pet puta osvojila prvu nagradu. Ova talentovana mlada umjetnica iz Budve imala je svoj solistički koncert u okviru muzičkog segmenta Dana umjetnika Budve. Kaže da je to bio njen najdraži nastup. Trenutno živi i školuje se u Italiji.

 

Piše:

Jovana Jagetić

Lana Asija Dabović je rođena u Tarantu u Italiji 2001. godine. Pohađala je osnovnu školu ,,Stefan Mitrov Ljubiša” kao i muzičku školu u Budvi – solo pjevanje u klasi prof. Bojane Pejanović - Kukić. U muzičkom svijetu uzori su joj Maria Callas i Luciano Pavarotti. Zanimaju je strani jezici. Svira klavir. Ljubitelj je pisane riječi.

 

Talenat

 

Rano sam otkrila talenat za pjevanje . U tome su mi pomogli majka i nastavnici. Uz pomoć i podršku profesorice solo pjevanja Bojane Pejanović- Kukić radim na usavršavanju svog talenta. Bojana je moja velika podrška.

 

 

 

 

Muzika je moj život

 

Dok pjevam, osjećam se divno. Ne bih mogla da zamislim život bez muzike. Da je nema, izmislila bih je.

 

Trema

 

Imam tremu pred nastup, ali kada izađem na scenu i počnem da pjevam muzika me smiri i učini sretnom.

 

Ciljevi

 

Svi moji ciljevi tiču se bavljenja muzikom. Sanjam velike snove o solo karijeri i svjetskoj muzičkoj sceni.

 

Osobine

 

Veoma sam uporna. Kad radimo ono što nas ispunjava, prepreke ne postoje. One nas motivišu da budemo još bolji.

 

Podrška

 

Najveća podrška mi je porodica. Tu su i nastavnici i bliski prijatelji.

 

Naidraži trenuci

 

Najradije se sjećam solističkog koncerta koji je održan prošlog ljeta u Starom gradu. Dragi su mi i drugi brojni nastupi i takmičenja.

 

Uzori

 

Slušam raznovrsnu muziku. S obzirom na to da se školujem za solo pjevačicu, uzori u svijetu opere su mi najveće legende poput Marije Callas i Luciana Pavarotija. Što se tiče pop muzike to su Adele, Rihanna i mnogi drugi.

 

Hobi

 

Zanimaju me jezici. Učim engleski, francuski, njemački i italijanski. Uživam dok sviram klavir i čitam knjige.

 

Moto

 

„Očekivanje je neprijatelj iskustva, stoga ne očekujte već samo djelajte “

 

O LANI ASIJI DABOVIĆ

 

Neosporno je da se radi o talentovanoj djevojčici koju čeka uspješna karijera solo pjevačice. Lana je veoma odgovorna, ali i temperamentna. Dobro je što posjeduje snažne emocije. To je važno kada se bavite muzikom. Vjerujem u nju i od srca joj želim da ostvari svoje snove, kaže Bojana Pejanović Kukić, Lanina nastavnica solo pjevanja.

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt