05.10.2018

Održan Festival stripa "Stripovanje"

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve, održan je Festival stripa pod nazivom Stripovanje. Tokom festivala otvorena je izložba radova polaznika Škole stripa i ilustacije. Gosti festivala bili su poznati crnogorski strip autori Luka Lagator i Mirko Zulić.

Prvi dio festivala bio je namijenjen mladima koji žele da uče kako se crtaju stripovi i prave ilustracije. Zvanični gosti i predavači festivala Luka Lagator i Mirko Zulić, predstavili su se učesnicima u Narodnoj biblioteci Budve. U prijatnom ambijentu dječjeg odjeljenja biblioteke govorili su o svom radu.

 

 

 

Nakon radionice sa poznatim strip autorima, otvorena je izložba radova polaznika Škole stripa i ilustracije, koja se odvija pod okriljem Narodne biblioteke Budve, a koju vodi strip autor Simon Vučković. Ova škola iznjedrila je brojne talente čiji su radovi izloženi u holu Akademije znanja.

 

 

 

 

Simon Vučković je kazao da je Škola stripa i ilustraije u Budvi okupila brojnu talentovanu djecu, čiji su radovi  objavljeni u renomiranim strip izdanjima. On je naglasio da će izložba otvoriti novu perspektivu likovnosti Budve, te da će se na mapi Crne Gore i regiona uskoro naći kao jedan od važnijih gradova.

 

 

Poznati crnogorski karikatirista i dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih priznanja Luka Lagator, kazao je da je pozitivno izneneđen brojnošću polaznika škole, ali i kvalitetom koji je iz nje proizišao. On je naglasio da su ovakve aktivnosti od velikog značaja za pravilan razvoj djece i mladih.

 

 

Drugi dio programa festivala Stripovanje realizovan je u bioskopu Cadmus cineplex gdje je orvorena izložba poznatih crnogostkih autora Luke Lagatora i Mirka Zulića, nakon čega je održana projekcija filma Bijeli očnjak.

 

 

 

Organizator programa i inicijator Škole stripa i crtanja je Narodna biblioteka Budve, a ovaj Festival su pomogli bioskop Cadmux cineplex, Udruženje strip autora Crne Gore i Turistička organizacija Opštine Budva.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt