27.03.2018

Počeo festival Male morske pjesme i priče

Peti po redu književni festival „Male morske pjesme i priče“ , u organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i Dramski studio Budva,  zvanično je počeo juče u Akademiji znanja, promocijom Zbornika festivala.

 

Priredila: Tea Babić

Moderatorka večeri bila je Stanka Stanojevic a prisutnima se obtatila i Radmila Knezevic, direktorica Festivala.

 

Učesnici festivala su interpretirali svoje radove iz prethodnih godina, koji su uvršteni u Zbornik a nagradjene radove izvodili su i članovi Dramskog studija, kao i učenici budvanskih osnovnih škola.

 

 

Zvaničnom otvaranju prethodila je ekoloska radionica „Čuvaj more da ti duže traje“, realizovana u saradnji sa JP „Morsko dobro“.

 

 

Književnim kvizom kao i radionicom pisanja scenarija, program Festivala nastavlja danas od 16h do 19h i u srijedu u istom terminu, kada će, nakon radionice pisanja scenarija biti odigrana dječija predstava Dramskog studija Budva "Uspavana ljepotica" u Cadmus sineplexu.

 

U četvrtak, 29. marta u terminima od 16h do 18h planirane su radionica crtanja, te radionica pisanja koje će voditi likovni umjetnik Simon Vučković i dječiji pisac Jasminka Petrović, a od 19h biće priređen okrugli sto na temu "Značaj drame u razvoju djeteta" - program koji je namijenjen odraslima.

 

Radionicom lutkarstva u petak od 15h nastavlja se program festivala "Male morske pjesme i priče". Nakon radionice lutkarstva, u 17h biće priređena knjževna žurka i druženje sa piscima, gostima Festivala, a nakon toga uslijediće svečana dodjela nagrada – Mali od palube.

 

Posljednjeg dana festivala, u subotu, 31. marta povodom petogodišnjice Festivala u Cadmus sineplexu biće otvorena izložba fotografija koje su zabilježile sve važne trenutke u proteklih pet godina, a nakon toga gosti Festivala, nagrađeni učenici i organizatori ići će na tradicionalni književni izlet čime se okončava peti festival "Male morske pjesme i priče".

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt