19.03.2018

Predstava "Strijelac" - Mladi otvorite oči!

Predstava "Strijelac" koju su osmislili članovi dramske sekcije, izvedena 22. februara 2018. godine, povodom obilježavanja 40 godina rada i postojanja SMŠ Danilo Kiš.

 

 

 

 

Predstavu su režirale učenice trećeg razreda srednje škole Kristina Perazić i Ena Stanišić, uz asistenciju profesorice književnosti, Dinke Kentera. Ovo je njihova druga predstava, nakon prošklogodišnje drame “Revizor”, Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, koja je takođe pozitivno ocijenjena.

 

Ove godine, u namjeri da skrenu pažnju na aktuelne problemime u društvu, izabrali su za temu probleme u porodičnim odnosima i sekte. Radnja prati sukobe između članova sekte i buran porodični život  glavnog lika Petra, koji biva žrtva sektaškog plana. Kroz sve to prepliću se staračka mudrost i mladalački bunt.

 

 

Tokom rada na predstavi, autori su nailazili na probleme i primjedbe da je tema neprikladna a predstava morbidna. Zbog toga su više puta razmišljali da odustanu.

 

Zadovoljni što je na kraju sve ispalo dobro a publika sa oduševljenjem prihvatila predstavu, poručili su: “Možda se baš vama bliži opasnost. Zato mladi, otvorite oči!”

 

Pripremila: Milica Radoman

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt