20.11.2017

Promovisana knjiga za djecu Sofija i čarobna bašta

Neka moćna čarolija okupila je sinoć ljubitelje pisane riječi na promociji ne tako obične bajke naše sugrađanke Tatjane Kuljače. Knjiga za djecu „Sofija i čarobna bašta“ primamila je srca onih koji u maštu vjeruju, ispunivši do posljednjeg mjesta prostor Book Kafe Zen u Budvi. Mnoštvo dječice, roditelja i prijatelja, okupili su se oko autorke koja je blistala od sreće, znajući da je bajka koju je izmaštala na putu da osvoji srca brojnih čitalaca. Jer, neki su već bili tu, spremni da zajedno sa njom dožive čaroliju.

 

Priredila: Zorica Radenović

Činilo se da veče miriše na snijeg, na toplu bakinu kuhinju i kolačiće koji se sa ljubavlju stvaraju. Jednako vješta u čitanju kao i pisanju, autorka je već na početku večeri zagrijala srca prisutnih. Uz odsjaj svijeća, zjenice prisutnih širile su se, otkrivajući tajnoviti svijet čarobne bašte i Sofijine avanture.

 

 

Pažljivo su slušali i razgovor o knjizi, na temu prihvatanja različitosti, pozitivnog stava pri rješavanju problema, konflikata sa roditeljima i vršnjacima, prevazilaženju nepremostivih razlika, vječitoj borbi dobra i zla, kao i vjerovanju u svoje moći, ali i opreznosti i važnosti prijateljstva i ljubavi.

 


 

Na kraju večeri Tatjana se zahvalila svima koji su došli na promociju njene nove knjige "Sofija i čarobna bašta", roditeljima, dječici, bebama, studentima i prijateljima. Ona je naglasila da veliku zahvalnost duguje profesoru Krstu Vukoviću koji je ugostio posjetioce u predivnom ambijentu Book Cafe Zen i koji je divno govorio o knjizi.

 

-Takođe se zahvaljujem i Zorici Radenović, osnivaču i urednici časopisa „Krug mladih“ koja je sjajno vodila veče i Slavici Perućici, direktorici kreativnog centra „Triangl“ koja je dočarala svoj doživljaj o knjizi, i potvrdila da ovo nije samo knjiga za djecu, već i za odrasle. Lijepo sam Vam rekla da je čarolija stvarna kada nju vjerujemo. Ja vjerujem“, vidno ushićena kazala je Tatjana Kuljača.

 

Knjiga „Sofija i čarobna bašta“ nedavno je promovisana na Beogradskom sajmu knjiga a izdala je beogradska izdavačka kuća „Samo korak“ .

 

 

„Ispričaću ti jednu priču, koja se desila ne baš tako davno. Bajkovitu koliko i istina iza kapaka kad mašti pustimo na volju“…

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt