30.03.2018

Sara Labib, devojčica raskošnog glasa

Sara Labib je svoje muzičko obrazovanje započela u Egiptu gdje je kao djevojčica živjela sa svojom prorodicom. Nakon preseljenja u Budvu, upisuje budvansku Muzičku školu, u klasi profesorice Bojane Pejanović. Nastupa u crkvenom horu „Sveta Jelena Štiljanović" u Praskvici, kojim rukovodi nastavnica Kaća Zenović-Šćekić. Svojim raskošnim glasom nikog ne ostavlja ravnodušnim.

 

Priredila: Ksenija Franeta

Uređuje: Zorica Radenović

Ljubav prema muzici dogodila joj se u Egiptu, gdje je započela svoje muzičko obrazovanje kod pedagoga Aleksandra Ivanoviča. Nakon preseljenja u Budvu, uz pomoć nastavnice Natalije Knjažiskaj, shvatila je da želi da se bavi pjevanjem. Upisuje budvansku Muzičku školu u klasi Bojane Pejanović, koja strpljivo radi na razvijanju njenih glasovnih sposobnosti.

Za „Krug madih“ kaže da svoj dan ne može zamisliti bez muzike i pjevanja te da na taj način izražava svoje emocije.

 

 

Priznaje da joj je često naporno da uskladi školske obaveze, da su časovi pjevanja zahtjevni i znaju da je iscrpe. Ali, to je ono što je ispunjava. Slobodno vrijeme koristi za druženje, crtanje, kuvanje. Nastupa u crkvenom horu ˝Sveta Jelena Štiljanović¨ u Praskvici, kojim rukovodi nastavnica Kaća Zenović-Šćekić. Pričinjava joj zadovoljstvo to što u crkvenom horu izučavaju vizantijsko pojanje.

 

 

Povodom proslave Dana Druge osnovne škole, Sarin nastup nagrađen je velikim aplauzom. Pjevala je pjesmu „Poljem se vija“ i osjećala se veoma ponosno. Ima želju da učestvuje u  takmičenju "The Voice kids Ukraine" , a nama ostaje da joj poželimo da joj se želje ostvare. Jer, Sara Labib to zaslužuje.

 

 

 

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt