08.12.2017

Veče duhovnog uzrastanja uz Tajnu jednog mosta, autorke Dušice Labović

Prijatno veče i druženje uz razgovor o knjizi „Tajna jednog mosta“, autorke Dušice Labović, upriličeno je u Book Cafe Zen u Budvi, na radost i zadovoljstvo brojnih gostiju koji su došli da uživaju u čaroliji pisane riječi.

 

Sem autorke Dušice Labović, o knjizi "Tajna jednog mosta" koja predstavlja vodič kroz putovanja kao sinonimu života, iz ugla psihologa, sociologa, filozofa i književnika iz Budve govorili su: profesor filosofije i književnosti Katarina Sarić, psiholog Nada Božović i profesor sociologije Krsto Vuković.

 

Priredila: Zorica Radenović

Knjiga etičke i antropološke prirode, "Tajna jednog mosta" namijenjena je prevashodno mladim ljudima, koji se nalaze na putu duhovnog odrastanja, i u periodu kada se kod njih formira rasuđivanje i ne iluzorno upoznavanje sa istinskom ljubavlju, mržnjom, zlobom, srećom, materijalnim zadovoljstvom, snagom, voljom, vjerom i predodređenom sudbinom.

 

Obraćajući se gostima, Dušica Labović je kazala da knjiga "Tajna jednog mosta" sadrži poruke koje navode čitaoca da spozna svoje biće i odabere ispravan put: put življenja a ne životarenja.

 

"Put življenja sastoji se u stalnoj težnji da duhovno napredujemo, boreći se protiv tamnih strana naše ličnosti, mržnje, zglobe i ponosa, okrećući se ljubavi i dobru koje svaki čovjek nosi u sebi" naglasila je autorka.

 

Profesorica filozofije i književnosti, pjesnikinja Katarina Sarić, osvrnula se na ono što nam knjiga „Tajna jednog mosta“ nudi, a to je da zastanemo i pogledamo u sebe i svoje unutrašnje biće.


"Život savremenog čovjeka svodi se na stalnu trku i jurnjavu, takav je i život mladog čovjeka koji je pogubljen u ovom materijalističkom svijetu. Knjiga "Tajna jednog mosta" vraća nas na ispravan put, osvješćuje i navodi da se zapitamo kuda to idemo, i da li je nam je sve ono za čim težimo zaista potrebno. Ona nas navodi da se zapitamo, koje su to prave životne potrebe i vrijednosti i kako do njih dolazimo, naglasila je je Katarina Sarić.


 

Psiholog Nada Božović konstatovala je da je knjiga „Tajna jednog mosta“ priča o svakom od nas, priča o našim dubokim preispitivanjima i razmišljanjima o sopstvenom biću i životu, priča o ljubavi kao suštini života i postojanja.


„Knjiga nas motiviše na stalni rast, na dostizanje najbolje verzije nas samih, na pozitivne promjene, tjera nas da idemo naprijed ka krajnjem cilju: življenju a ne životarenju. Uči nas kako da izbjegnemo zamke globalizacije, koje nas sprečavaju da ostvarimo kontakt sa sopstvenim bićem, pojasnila je Nada Božović.


Profesor sociologije Krsto Vuković, osvrnuo se na korisnost knjige na putu samotraženja i bogotraženja, u svijetu surovog i sirovog kapitalizma, u kom su vrijednosti takve da je postalo isuviše teško vaspitavati i usmjeravati mlade generacije.


"Dušica na lijep, precizan i bajkovit način daje upute za putovanje kroz život. Ona zrelošću prevazilazi brojne pisce sa kojima sam imao priliku da se susretnem. Vjerujem da će, ako ovako nastavi, njene knjige doživjeti veliki uspjeh, kazao je Krsto Vuković.

 

Na kraju večeri autorka "Tajne jednog mosta" Dušica Labović, poklanjala je knjige čitaocima.

 

 

Knjigu "Tajna jednog mosta" objavila je izdvačka kuća ART PRESS (2014), doživjela je već dva izdanja, a iz izdavačke kuće najavljuju i treće izdanje zbog velikog interesovanja u regionu. "Tajna jednog mosta" prevedena je na engleski jezik a objavljena je u najvećoj svjetskoj ediciji Kindle na Amazonu-u.

 

Dušica Labović piše pod autentičnim sloganom Philosophy of heart (Filosofija srca). Do sada je objavila dva romana "Enso" i "Tajna jednog mosta", dvije drame "Lucia della Butua" i "Veličine i boje", a najavljuje i objavljivanje novog romana. "Enso", "Tajna jednog mosta" i drama "Lucia della Butua" prevedeni su i objavljeni na engleskom i ruskom jeziku.

 

Rođena je 1982. godine u Baru, u Crnoj Gori. U rodnoj Budvi je završila gimnaziju, a zvanje diplomiranog profesora filozofije stekla je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 2006. godine. Diplomu Master upravljanja savremenim projektima stekla je 2015. godine na MGIIT "Moskovskom Gosudarstvenom Institutu imena U.A. Senkeviča" u Moskvi, gdje poslednjih desetak godina živi i stvara.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt