17.10.2017

Akcija - ACT!VIRAJ SE! održana u holu SMS Danilo Kiš u Budvi

Akcija “ACT!VIRAJ SE!” koja ima za cilj podsticanje mladih da postanu aktivni članovi lokalne zajednice, održana je 12. oktobra u holu SMŠ “Danilo Kiš” u Budvi. Dvadeset omladinskih aktivista, upoznali su srednjoškolce o nedavno otvorenom Prostoru za mlade, u kom se kroz neformalnu edukacuju i pohađanje kreativnih radionica mogu okupljati, družiti, izražavati i usavršavati svoje talente.

Kroz formu kratke igre, a u direktnom razgovoru sa aktivistima, mladi koji su već angažovani u budvanskom omladinskom klubu, upoznali su brojne srednjoškolce sa mogućnostima da se lično uključe i kreiraju program budućih aktivnosti. 

 

 

Ovim povodom srednjoškolci su informisani o Prostoru za mlade  koji se nalazi na prvom spratu TQ Plaze, kao i o aktivnostima budućeg omladinskog kluba. Podijeljen im je i promotivni materijal, što je nastavak već započetih aktivnosti u okviru ACES-act local projekta, koji  realizuju: JU SMŠ “Danilo Kiš”, Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva i nevladino udruženje “Agora", uz medijsku podršku NVO "Sedma sila mladih, Budva".

 

 

Sledećeg dana, u prostoru nedavno zvanično otvorenog Prostora za mlade, održana je radionica o omladinskom aktivizmu, kao teorijski dio programa čiji je krajnji cilj jačanje duha aktivizma među mladima. Radionicu je vodila Katarina Vukadinović, savjetnica u Kancelariji za mlade.

 

 

Proteklog vikenda, Omladinski klub Budva ugostio je članove Omladinskog kluba Pljevlja i NVO "Da zaživi selo". Tom prilikom mladi iz različitih sredina razmijenili su iskustva u radu klubova i organizaciji događaja.

 

 

Fond za aktivno građanstvo podržao je navedene aktivnosti, kao uvod u dešavanja tokom sledećeg mjeseca kada će mladi osmisliti i realizovati niz aktivnosti koje bi mogle redovno da se odvijaju u Prostoru za mlade.

 

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt