03.04.2018

Anka i Dado osvojili srebro u Braču

Anka Tufegdžić i Dado Ćirlija, učenici kuvarstva SMŠ “Danilo Kiš”, osvojili su srebrnu medalju na Međunarodnom kulinarskom festivalu “Biser mora” u Braču, u konkurenciji 35 škola i 25 zemalja. Dva mlada bisera kulinarstva donijeli su u Budvu srebro, srećni sto su svoj rodni grad I školu predstavili na najbolji način.

 

Pripremila: Mirjana Kasalica

 

Iako su pripreme za takmičenje trajale svega tri dana, uz vrsnog mentora Momčila Tomaševića, rezultati nijesu izostali. Anka i Dado predstavili su se nacionalnim menijem od tri ganga. Hladno predjelo je bio sendvič od heljde sa tartarom od dimljenog skadarskog šarana. Za glavno jelo pripremili su rolat od lista poširan sa pestom od začinskog bilja, dok je desert bila kuvana kruška sa vinskim šatom i suvim voćem.

 


Dvočlana ekipa sa Brača, učestvovala je nedavno u degustaciji hrane ugostiteljskih objekata iz Budve pod nazivom „Okusimo proljeće“ u TQ Plaza. Kažu da su gosti bili oduševljeni domaćim proizvodima, te da su se više puta vraćali na štand sa jelima koje su oni priremili.


Anka i Dado se ne dvoume kada je u pitanju njihova buduća profesionalna orijentacija. Znaju da će to biti nešto vezano za kulinarstvo, a mi im želimo još mnogo nagrada i međunarodnih uspjeha.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt