07.03.2018

Edukacija mladih u oblasti ICT-a – Prijave u toku

Opština Budva implementira projekat FY4ICT (Female Youth for ICT) u sklopu kojeg će biti realizovane tri dvodnevne radionice i dvije desetodnevne mobilnosti u zemlje Evropske unije. Cilj projekta je da edukuje i motiviše mlade žene iz Crne Gore i BIH da pokrenu svoje karijere podsticanjem preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija.


Tim povodom Opština Budva poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u radionici „Building entrepreneurial mindsets “, koja će se održati u INTERA tehnološkom parku u Mostaru, Bosna i Hercegovina, 26.-27.marta 2018. godine.

PRVI DAN RADIONICE


Sastanak sa predstavnicima državnih organa i predstavnicima tržišta rada .


Ciljevi:


- analiza i prezentacija trendova i najboljih praksi na nivou EU;
- identifikovanje potreba i mogućnosti BiH i Crne Gore;
- razumijevanje mjerljivog i značajnog povećanja učešća žena u tehnologijama u Evropi i potencijala za BiH i Crnu Goru.


DRUGI DAN RADIONICE


Trening „Building entrepreneurial mindsets“.


Ciljevi:


- predstavljanje koncepta preduzetništva u Evropskoj uniji mladim ženama;
- razvijanje preduzetničkog načina razmišljanja i kapaciteta.

Radionica je namijenjena mladim ženama starosne dobi od 18 do 21 godine koje su načelno zainteresovane za oblast informacionih tehnologija. Radionici će osim učesnica iz Budve, prisustvovati još trideset njihovih vršnjakinja iz Banja Luke, Nikšića i Mostara.


Za učesnice je besplatno obezbijeđen prevoz Budva-Mostar-Budva, 2 noćenja-pun pansion.
Krajnji rok za prijavu je 16.mart 2018. godine. Popunjenje formulare možete dostaviti elektronski na e-mail adresu anisa.muric@budva.me i pr@budva.me sa naznakom „FY4ICT prijava“ ili u kancelariji Službe predsjednika broj 47.


Maksimalan broj učesnica je 10.

 

Link za prijavni formular:


http://www.budva.me/article/javni-poziv-za-prijavu-u%C4%8De%C5%A1%C4%87-na-radionici-%E2%80%9Ebuilding-entrepreneurial-mindsets-%E2%80%9C-mostar-26-27

 

Osim radinocie u Mostaru, u okviru projekta su planirane još dvije, koje će biti održane u narednom periodu u Nikšiću i Budvi, kao i dve desetodnenve mobilnosti u Mariboru i Sofiji.

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt