03.07.2017

Forum MNE ; Otvoren konkurs za obrazovanje budućih aktivista

Forum MNE raspisao je konkurs za prijem 15 učesnika iz Herceg Novog, Tivta i Budve na prvi licencirani program obrazovanje za omladinske oktiviste. Konkurs je otvoren do 10. jula u 15 časova.

Nacionalni savjet za obrazovanje je u martu 2017. godine donio odluku o donošenju programa obrazovanja odraslih za sticanje stručne kvalifikacije Omladinski aktivista/omladinska aktivistkinja i ispitni katalog za istu stručnu kvalifikaciju. Ovim po prvi put dobijamo mogućnost da imamo profesionalno obrazovan kadar za prepoznato zanimanje.

Poziv je upućen svim potencijalno zainteresovanim mladim ljudima, NVO aktivistima, studentima, odraslima. Budući da je ovo prva generacija, pilotiraćemo grupu od 15 učesnika iz ova tri grada, a prva obuka će se održati u omladinskom klubu Tivat od 18 do 20. jula. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore, uz podršku opštine Tivat (Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja) i Omladinskog kluba Tivat., saopštili su iz Foruma MNE.

 

Cilj programa je da se doprinese procesu profesionalizacije servisa za mlade ljude (omladinski klubovi, kancelarije za mlade, tijela nadležna za koordinaciju omladinske politike i sprovođenje programa omladinskog rada) kroz sprovođenje akreditovane obuke za omladinske aktiviste.

 

Planirano je da se programom obuči 15 omladinskih aktivista iz pomenutih opština u kojima postoje omladinski klubovi ili omladinski centar kako bi bili osposobljeni da radu s mladima pristupaju studiozno, analitički i da u svakom trenutku rade profesionalno.

 

Na sljedećem linku možete pronaći više informacija o konkursu, kao i prijavni formular: http://www.forum-mne.com/index.php/mn/novosti/736-otvoren-konkurs-za-omladinske-aktiviste-za-opstine-budva-tivat-i-herceg-novi

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt