21.07.2017

Ispruži ruku za život. Daruj krv

Crveni krst Crne Gore, Radio-televizija Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore ozvaničili su početak kampanje "Pruži ruku za život. Daruj krv."

Tim povodom organizovali su konferenciju za medije na kojoj su predstavljene glavne aktivnosti koje su planirane kampanjom, kao i emitovani spotovi koji su izrađeni za njene potrebe.
U Crnoj Gori procenat dobrovoljnog davalaštva krvi iznosi 2,8%, a preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da u našoj zemlji bude bar 4% davalaca krvi da bismo imali sigurne količine krvi.

 

 


U kampanju su se već uključile brojne javne ličnosti i građani, a njen glavni promoter narednih dvanaest mjeseci biće ministar sporta Nikola Janović. Ističući da mu je čast što je promoter te važne kampanje, ali i velika odgovornost, jer ga zajedno sa ostalim javnim ličnostima koje učestvuju u kampanji, sve to obavezuje da ličnim primjerom motivišu što više gradjana da daruju krv. Tako što će, kako je rekao i sportisti i glumci i muzičari i novinari i svi koji su na bilo koji način podržali kampanju i dali krv, zajedno pozvati gradjane, jer će se na taj način njihov poziv jače i dalje čuti i doprijeti do svih naših gradjana. Ministar sporta je kazao da je i tokom svoje ranije profesionalne karijere podržavao slične akcije . Prije svega kako je rekao, zato što se krv ne može kupiti, jer krv kao i život nema cijenu. I ne samo to, poručio je, darujući krv, kontrolišemo i čuvamo svoje zdravlje, a drugima pomažemo da ozdrave. "Ja sam siguran da će ova kampanja biti jedna od najuspješnijih akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crnoj Gori, jer njen početak i besprekorna organizacija to obećavaju" – zaključio je ministar Janović.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt