22.04.2017

Jovana Jagetić – Ako želimo da nam se ostvare snovi ne smijemo dugo spravati

S ponosom mogu da kažem da smo kao tim napredovali, ne samo kao novinari već i kao ličnosti. Kroz novinarski rad upoznajemo sebe, svoja interesovanja i učimo kako da se borimo za svoja prava.

Upravo je to tema ovog broja, jer ako želimo da nam se ostvare snovi, ne smijemo dugo spavati. Treba da se probudimo i pogledamo oko sebe. Ovo nije poruka samo mladima, već svima koji su u mogućnosti da doprinesu i učine nešto za zajednicu i bolju budućnost svih nas. 

Želim da vam još jednom skrenem pažnju i poručim da ne očekujete puno od drugih, već da sami držite konce u svojim rukama i imajte cilj. To je ono što sam naučila radeći sa svojim

kolegama, prvenstveno prijateljima. Ne znam zašto je uvijek lakše nagovoriti ljude na nešto loše, prije nego na dobro. Vjerovatno zato što biti dobar i originalan zahtijeva i hrabrost. Čini mi se da nam hrabrosti nedostaje.

Takođe, nemojte gubiti vjeru u sebe i sumnjati u svoje kvalitete. Ne možete znati za šta ste sve sposobni, dok ne probate. Mi vam možemo biti primjer. Počeli smo bez velikih očekivanja, ali sa velikom nadom. Vjerujem da je danas dobar dan za promjene. Zahvaljujući onima koji razumiju sve ovo, koji su uključeni u našu priču i podržavaju naš rad i inicijativu, mi, časopis “Krug mladih” postojimo i ovom prilikom vam se u svoje ime i ime redakcije zahvaljujem

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt