22.06.2019

Marina Jovanović: Humanost se uči od malih nogu!

Na devetoj po redu humanitarnoj akciji "Za pomoć djeci doma u Bijeloj" u organizaciji PPU "Vini Pu", koja je juče održana ispred zidina Starog grada u Budvi, prikupljeno je ukupno 3.849 eura. Sav iznos namijenjem je djeci bez roditeljskog staranja doma "Mladost" u Bijeloj.    

Direktorica PPU "Vini Pu" Marina Jovanović kaže da se humanost uči od malih nogu, te da je za to dokaz jučerašnje druženje isred zidina Starog grada, kada su zajedno sa drugarima iz Kotora, Podgorice, Ulcinja, Bara i Budve plesali, recitovali, dijelili, a ono što je najbitnije djeci doma iz Bijele priredili nezaboravan dan.

 

- Još jedan cilj je ostvaren, kazala je Jovanović, ističući da je pored novčanog iznosa koji je iz godine u godinu sve veći, jednako važno to sto su djeca bez roditeljskog staranja bila u prilici da se druže i zabavljaju sa mališanima iz Budve i drugih gradova, da uživaju u zanimljivim sadržajima koji su im priređeni, muzici, igri, plesu, recitovanju i animacijama, da ručaju u restoranu, ali i da budu gosti Aqua parka, u kom su letjeli sa svih onih tobogana, koji su im nažalost dostupni samo jednom godišnje.

 

 

Osim profesionalizma po kom je poznata kao direktorica vrtrića "Vini Pu", Marina rado organizuje humanitarne akcije  i učestvuje u sličnim događajima. Kroz djela pokazuje koliko je humanost važna i zašto treba da je razvijamo. Zato je prije devet godina odlučila da organizuje humanitarnu akciju koju će namijeniti djeci bez roditeljskog staranja, i kojom će uključiti ne samo roditelje i djecu vrtića "Vini Pu", već i kolege iz drugih gradova Crne Gore.

 

Od tada, svake godine jun mjesec prepoznat je po humanosti, a humanitarna akcija koja se dugo planira i marljivo priprema, postala je dio tradicije Budve. 

 

Djeca, vaspitači i roditelji zajedničkim trudom osmišljavaju i prave zanimljive proizvode, koje zatim prodaju na dan humanitarne akcije. Rarazličiti ukrasi, maske, dekorativni predmeti, životinje, lutke, šeširi, izrađeni od papira, trakica, štapića, kartona i drugog materijala dobijaju svoje vlasnike, dobrotvore, koji za određeni predmet doniraju novčani iznos.Tako se kroz ljubav i pažnju prema drugima humanost uči i razvija. 

 

- Kada vidite da dijete koje dolazi na humanitarnu akciju donosi kesu punu ličnih stvari i kaže „Ovo je meni malo, dajte to drugarima iz Bijele“, zaista vam srce bude puno. Juče je takvih mališana bilo u velikom broju, kroz osmjeh kaže Marina,  ne propuštajući priliku da se zahvali svima koji su se odazvali akciji, prije svega djeci i roditeljima koji su dali najveći dobrinos, ali i brojnim donatorima i ljudima velikog srca. 

 

 

 

 

U programu humanitarne akcije učestvovala djeca iz vrtića: PPU „Vini Pu“ Budva, PPU „Artić Pinokio“ Podgorica, PPU „Mali princ“ Podgorica, PPU „Svetionik“ Bar, PPU „Osmijeh“ Kotor, kao i djeca iz doma „Mladost“ iz Bijele.

 

Prijatelji akcije bili su: Opština Budva, TOB, JP Morsko dobro, Crveni krst Budva, restorani Porto, Kužina, Vidikovac Vista, Pivnica Nik gold, zatim, Aqua park, Extra taxi, RT Budva, Parking servis, Komunalna policija, Mega market.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt