29.03.2018

Mlade Budvanke zakoračile u svijet preduzetništva i ICT-a

Zajedno sa svojim vršnjakinjama iz Nikšića, Banja Luke i Mostara, Eva Medigović, Nela Radović, Jelena Kovačević, Lidija Mijović, Aleksandra Drecun, Sara Slovinić, Mila Vulović iz Budve okupile su se u INTERA tehnološkom parku u Mostaru kako bi učestvovale na dvodnevnoj radionici „Building entrepreneurial mindset“.

Radionica, namijenjena djevojkama koje žele razvijati preduzetnički duh u ICT sektoru, započela je interaktivnim panelom koji su činile žene predstavnice preduzetničkog, ICT i obrazovnog sektora, ali i javnih institucija i nevladinih organizacija.

 

Cilj panela bio je prenos iskustava i najnovijih trendova iz svijeta preduzetništva i ICT-a kao i poređenje Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa zemljama Evropske unije kada se radi o preduzetništvu i tehnološkoj industriji.

 

Nakon panela djevojke su imale priliku da lićno razgovaraju sa svakom od panelistkinja kroz umrežavanje, što je bila savršena prilika za razmjenu mišljenja i dodatni prenos entuzijazma i motivacije koji je mladim djevojkama itekako potreban. Poseban naglasak stavljen je na to da izazovi koji se danas stavljaju pred žene u preduzetničkom okruženju ne trebaju biti prijetnja već prilika za pozitivnu promjenu.


Drugi dan radionice bio je posvećen učenju o razvoju startup-a i preduzetništvu u cjelini. Učesnice su se upoznale s pojmovima kao što su: preduzetništvo, društveno preduzetništvo, lean metodologija, i sl. i predstavljene su im mogućnosti razvoja i načini djelovanja u budućnosti. Radeći u grupama, učesnice su imale priliku da predstave svoje Building entrepreneurial mindset-up ideje, dobiju korisne savjete i međusobno razmjenjuju prijedloge i pitanja, kao i da čuju prilike i iskustva iz Evropske unije iz oblasti društvenog preduzetništva.

 

Radionica „Building entrepreneurial mindset“ je prva u nizu radionica koje će se održati u sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“. Ostale radionice održat će se u Nikšiću i Budvi te su planirane i dvije mobilnosti - studentske posjete partnerima iz Evropske unije s ciljem razmjene najboljih praksi.
Projekt je finansiran sredstvima Evropske unije u okviru programa Erasmus+.

 

Preuzeto sa portala www.primorske novine.me

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt