16.05.2018

Nagrada PPU Vini Pu za doprinos obrazovanju na 13. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja

Posebno priznanje za doprinos obrazovanju na 13. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, pripalo je Privatnoj predškolskoj ustanovi „Vini Pu“ iz Budve. Priznanje je uručeno direktorici Marini Jovanović koja je tim povodom izjavila da je ovo njihovo prvo učešće na Sajmu, te da im je veliko zadovoljstvo što su se našli među nagrađenima.

Ona je istakla da su na Sajmu imali štand na kojem su se predstavili zajedno sa kolegama iz Kotora, Podgorice i Bara.

"Osim drugara iz Budve prisutni su bili, Škola slatkiša Biljana Nikčević i vrtić “Artić Pinokio“ iz Podgorice, vrtić “Svetionik“ iz Bara i vrtić “Osmijeh” iz Kotora kao i Minja psihološkinja sa kojom usko sarađujemo poslednjih godina. Saradnja među ustanovama zasnovana na brojim zajednickim manifestacijama, seminarima i kongresima, a sve u cilju obezbeđivanja najkvalitetnijeg edukativnog rada sa djecom u vrtiću "Vini Pu", kazala je koordinatorka NTC programa za Crnu Goru Marina Jovanović.

 


PPU Vini Pu već šest godina radi po NTC programu. Svi vaspitači jednom godišnje prolaze obuku i imaju završen seminar u trajanju od dva dana. NTC sistem učenja je specijalizovani program za edukaciju roditelja, vaspitača i učitelja, koji usvojeno znanje i vještine mogu da primijene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom. Edukacija vaspitača, nastavnika i roditelja vrši se na seminarima, predavanjima i radionicama. Program se sprovodi u 15 država Evrope, a Crna Gora je jedna od osam država u kojoj je program akreditovan.

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt