22.09.2017

Održana dječija manifestacija „Šetnjom do blaga“

Povodom proslave „Evropske nedelje mobilnosti“ i „Svjetskog dana bez automobila“ u Budvi je održana dječija manifestacija „Šetnjom do blaga“. Na manifestaciji je učestvovalo 600 djece, odnosno 120 timova a najboljima su pripale vrijedne nagrade.

Prvo mjesto osvojila je ekpa “Gusarska armija” iz OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” koju su činili Iva Jovanović, Daria Zec, Miloš Ćirković, Luka Kaloštro i Luka Strugar.  Naboljima je pripala nagrada biciklo a svaki od članova dobio je nagradu.


Tim "Bogataši“ iz Druge osnovne škole osvojili su drugo mjesto, a kao nagradu dobili su skejt borodve . Ekipu su činili Luka Baštrica, Nenad Čabarkapa, Luka Milić, Obren Ivezić i Nikola Bajčeta.

Treće mjesto i nagradu rolere, osvojila je ekipa "Vladarice pobjede“ iz Druge osnovne škole koju su činili: Nikolina Merdović, Sara Jablan, Dobrila Antović, Anastasija Kastratović i Anastasija Živković.

 


Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović obratio se prisutnima i izrazio zadovoljstvo brojem učesnika na manifestaciji “Šetnjom do blaga”.


-Više od 2.400 gradova u 50 zemalja je ove godine obilježilo "Evropsku nedjelju mobilnosti" i "Dan bez automobila". Manifestaciju je pokrenula Evropska komisija 2002. sa željom da se skrene pažnja na sve veće izazove i probleme u transportu sa kojima se gradovi suočavaju. Osnovna ideja ove manifestacije da se skrene pažnja na potrebu korišćenja održivih vidova transporta. S toga se Opština Budva opredijelila da ovogodišnju manifestaciju posveti djeci jer njima pripada budućnost našeg grada, istakao je predsjednik Krapović.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt