19.06.2017

Održana humanitarna akcija "Djeca vrtića Vini Pu - djeci doma u Bijeloj"

Humanitarna akcija koju sedmu godinu zaredom organizuje privata predškolska ustanova "Vini Pu" iz Budve obradovala je mališane dječjeg doma "Mladost" iz Bijele. U popodnevnim satima ispred zidina Starog grada bilo je veselo i šareno, a ručice mališana bile su spojene u veliki krug sreće.

 

Piše: Jovana Jagetić

Cilj humanitarne akcije je da se sakupe sredstva za bolji život djece dječjeg doma "Mladost" u Bijeloj, ali prije svega da im se pruži ljubav i pažnja koja im je potrebna. Ove godine prikupljeno je 2.285,45 eura. Direktorica PPU "Vini Pu" Marina Jovanović kazala je da cilj akcije nije sakupiti novac već pokazati ljubav i dobru volju kao i humanost na djelu. Ona je istakla da akcija nema komercijalni već isključivo edukativni i humanitarni karakter.

 

Akciji su se ove godine pridružila djeca vrtića "Pinokio" iz Podgorice i "Osmijeh" iz Kotora.

 

 

Djeca iz Bijele već sedmu godinu zaredom gostuju u Budvu sa svojim vaspitačima i tog dana njihovi domaćini nastoje da im prirede doček koji će im ostati u lijepom sjećanju. Svake godine realizuje se bogat program koji ih uveseljava i raduje. Ove godine zahvaljujući saradnji sa Aqua parkom proveli su divan dan na toboganima i bazenima. Nakon toga bili su gosti restorana Fresco Burger House.

 

 

Vaspitačica Tanja Škobalj kazala je da je posjeta Aqua parku predstavljala pravu atrakciju za djecu iz Bijele. "Bili su uzbuđeni, presrećni i spremni sve da probaju. Proveli su nezaboravan dan, pun ljubavi, radosti i uzbuđenja. Djeca  će to sigurno dugo pamtiti".  

 

 

Sponzori humanitarne akcije su: Turistička organizacija Budve, Restoran Kužina, Restoran Porto, Aqua park Budva, Roditelji vrtića Vini Pu, Fresko Buger Hous i Copy Hous iz Budve.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt