24.11.2017

Ponosni na svoj klub

Da Omladinski klub u Budvi može biti mjesto dobre energije, novih saznanja i lijepe zabave, dokazali smo nedavno, kada smo povodom novembarskih dana osmislili i realizovali zanimljiv program pod nazivom „Mladi Budve u akciji“.

 

Pripremile:

Zvjezdana Gvozdenović,

Jasmina Bigović

Akrivnosti smo realizovali u nedjelju, 19. novembra, u Prostoru za mlade, Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, na prvom spratu TQ Plaza. Od 16 do 20 časova, prezentovali smo završne aktivnosti, koje su pripremili učenici JU SMŠ "Danilo Kiš" u okviru višemjesečnog projekta ACES "We have a problem, let s try to fix it!". Partneri na ovom projektu bili su NVO "Agora" i Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade.


 

Događaju su prethodile višednevne pripreme, koje su bile ne samo uzbudljive već i stresne. Nije bilo lako usaglasiti stavove, ipak, vezivao nas je zajednički cilj i želja da dokažemo, da prostor koji nam je dodijeljen možemo ispuniti zanimljivim i korisnim sadržajima.


Počeli smo društvenim igrama. Svi su željeli učestvovati i oprobati se u nekoj od igara koje je Brljok! donio. Rezultat je bila gužva oko stola, ali i pozitivna atmosfera među prisutnima.


 

Nakon društvenih igara, uslijedilo je oslikavanje dijela zida Prostora za mlade. Zid je oslikala grupa učenika naše škole, uz asistenciju profesorke Jelene Papovic. Slikali smo motive uzburkanih talasa, sunca i mjesečine…


 

Nakon sto smo odložili četkice i boje, održana je Radionica o inkluziji, koju su vodile Katarina Vukadinović, saradnica u Kancelariji za mlade i učenica Mia Gardasevic.

 

Jedna od aktivnosti koju smo realizovali je i izrada foto-portreta. Vođa radionice bio je naš sugradjanin, fotograf Igor Benić, koji je mladima pružio priliku da se oprobaju u fotografisanju.

 


 

Poslednja aktivnost bio je kviz opšteg znanja, koji su osmislili naši prijatelji, ujedno i članovi kluba. Ova aktivnost učinila je da se osjećamo ponosno, jer bili smo njeni idejni tvorci i realizatori.


 

Nakon uručenja zahvalnica učesnicima „Novog vala“ uslijedio je mini koncert srednješkolskog benda ,,Strenger trio“.

 

 

 

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt