07.09.2017

Radionica na temu volonterizma održana u SMS Danilo Kiš

U okviru ACES act local projekta koji realizuje JU SMS "Danilo Kiš", u amfiteatru ove Javne ustanove 8. septembra održana je radionica na temu "Zašto volontiram"? Projekat okuplja mlade svih razreda i usmjerenja i ima za cilj edukaciju mladih i podsticanje na aktivizam i volonterizam. Sprovodi se u saradnji sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva i NVO "Agora".
 
Pripremila: Jasmina Bigović

Radionicu, kojoj je pisustvovalo oko pedeset srednjoškolaca vodile su: Katarina Vukadinović, saradnica u Kancelariji za mlade Opštine Budva, Patricija Pobrić predstavnica NVO "Naša akcija" iz Kotora, uz učešće Novaka Govedarice iz NVO "Agora" .

 

Okupljeni oko zajedničke ideje i cilja, u prijatnoj, zanimljivoj i neformalnoj atmosferi, mladi Budve su se oprobali u nekoliko zanimljivih igara na temu volonterizma: od volonterskog kafića, pravljenja akvarijuma do prezentacije volonterskog iskustva koje može biti veoma zanimljivo i korisno. Uspjeli su čak i da negiraju neke od predrasuda koje se vezuju za volonterizam.

 

 

Patricia Pobrić, predsjednica NVO "Naša akcija" kazala je da njihova organizacija djeluje na području čitave Crne Gore, te da je svako dobrodošao u tim koji čine mladi, aktivnih ljudi.


-Za uspješnu akciju nije potreban veliki broj ljudi. Da bi privukli druge moramo početi od sebe. Iako organizacijija koju predstavljam ne broji mnogo članova, uspjeli smo da odradimo veliki broj akcija koje su dale veliki doprinos drustvu, od čisćenja Lovćena, bavljenjem orijentiringom na Žabljaku do preuređenja dječjih igrališta, naglasila je Patricija.


 

Katarina Vukadinovic, predstavnica Kancelarije za mlade, govorila je o svom volonterskom iskustvu i zašto je ono postalo nezamenjivi dio njenog života.


 

O svom volonterskom iskustvu govorili su i srednjoškolci: Sava Buljančević, Mia Gardašević, Ivan Krivokapić, Darija Davidović, Zvjezdana Gvozdenović, Sara Vujačić, Ksenija Mićković, Vasilisa Burić, Isidora Labović, Dario Herić, Laura Radulović, Ksenija Gaković i volonteri gosti iz NVO "Naša akcija“.

 

 

Oni su iznijeli zanimljivije detalje o volonterskim akcijama u kojima su se oprobali, te pozvali mlade da im se pridruže i postanu korisni članovi društva.

 


 

Projekat ACES act local otpočeo je u maju i trajaće do decembra ove godine.

 


.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt