12.06.2017

Uspješno realizovane aktivnosti Đačkog parlamenta SMŠ “Danilo Kiš”

Nije prošlo mnogo od osnivanja Đačkog parlamenta SMŠ “Danilo Kiš”, a novo rukovodstvo sa članovima organizacije,ralizovali su niz aktivnosti koje Parlamentu polako vraćaju nekadašni sjaj. Nakon što je osnovan Statut i postavljeni temelji budućem funkcionisanju Parlamenta, osmislili su i realizovali niz takmičarskih i sportskih aktivnosti.

Takmičenje “Kviz opšteg znanja” realizovano je u prepunom amfiteatru SMŠ “Danilo Kiš”. Od devet ekipa, tri najbolje, ušle su u finalni krug, a prvo mjesto osvojila je ekipa odjeljenja II-3.  Pobjednici su nagrađeni jednodnevnim izletom.

Na dan kada su maturanti polagali  završni ispit a učenici dugog razreda u okviru nastave iz biodiverziteta boravili u Zagrebu, održan je i Sportski dan u Mediteranskom sportskom centru. Uz pomoć i podršku profesora fizičkog vaspitanja, organizovane su sportske aktivnosti za učenike prvog i trećeg razreda. Takmičenja su počela utakmicom basketa u kojoj su se sastale ekipe odjeljenja III-5  i I-1, predvođene kapitenima: Gavrilom Gvozdenovićem i Ivanom Adrovićem. Utakmica je do samog kraja bila neizvjesna, a  pobijedili su učenici ekipe odjeljenja III-5. 

 

Nakon basketa uslijedio je fudbalski meč u kojem su takmičarske sposobnosti i fudbalske vještine odmjerile mješovite ekipe dječaka i djevojčica. Zbog sastava ekipa i žustre borbe za pobjedu, meč je izazvao opšte oduševljenje kod takmičara i publike. Uz mnogo smijeha, radosti i ushićenja, sportski dan je završen disciplinom vuča konopa.

Članovi Đačkog parlamenta zahvalili su se profesorima: Boru Krkoviću, Željku Božoviću i Borisu Popoviću na podršci i obećali da će i ubuduće organizovati slične aktivnosti  kako bi na zdrav, kvalitetan i zanimljiv način provoditi slobodno vrijeme.

                                                      Pripremile: Marija Kaluđerović i Jasmina Bigović

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt