28.11.2019

Veče sa Ivonom Medigović: Ne plašim se tabua

Da talenat, čvrsta volja i nepokolebljiv karakter mogu da nadjačaju i najveće fizičke prepreke, dokazala je Ivona Medigović iz Petrovca, koja je sinoć prvi put, uživo, pred brojnom budvanskom publikom, predstavila svoje priče.

Ivona već duže vrijeme svojim književnim stvaralaštvom osvaja srca brojnih čitalaca. Priče koje za sada objavljuje na svom ličnom blogu „Ja sam Ivona Medigović“, odraz su njene izuzetne ličnosti i bogatog unutrašnjeg svijeta. Ivonine priče inspirisane su primorjem, porodicom, djetinjstvom, odrastanjem, međuljudskim odnosima... 

 

„Ja sam rođena da volim“, „Ne ljutim se“, „O đedu i murvi“, „Nekada prelije“, „Dođu dani“, „Ko nije za sebe, nije ni za drugog“, samo su neke od priča koje je publika imala priliku sinoć da čuje.

 

Osim autorke, priče su čitali Branka Čvorović, Zorica Radenović, Miloš Boreta i Dragana Pribilović. 

 

 

Jedna od misija Ivone Medigović je rušenje tabua, još uvijek prisutnih u našoj sredini. Snagom svoje ličnosti pobjeđuje brojne predrasude, ne plašeći se da istažuje i iznese svoj stav.

 

- Ja nemam problem sa tabuima, ne plašim ih se, osjećam da treba svi da se potrudimo, da bismo se bolje razumjeli i međusobno pomagali - kazala je Ivona.

 

Kako je istakla, u početku nije imala jasan cilj, ali su njene priče spontano pronašle svoj put do brojnih čitalaca.

 

- Osjećala sam da je to ono što moram da učinim, pisanjem sam pronalazila svoj lični mir -  kazala je Ivona.

 

Pozitivne reakcije i oduševljenje publike osjećalo se tokom čitave večeri. Ivona je bila zahvalna na prilici da govori o svom stvaralaštvu, a publika srećna što može uživo da je sluša. 

 

Ivona piše i za časopis i portal "Krug mladih", a kako stvari stoje uskoro će nas obradovati svojom prvom knjigom. Jedna od njenih priča posvećena Budvi, nedavno je pročitana na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Budva.

 

Ivonin svijet sada izgleda mnogo drugačije. Hrabrost i izlazak iz anonimnosti omogućili su joj da iskaže svoj talenat koji je utkala u brojne tekstove.  

 

Veče uz priče Ivone Medigović upriličila je Organizacija žena Budve u okviru projekta "Družimo se  srijedom u 18h".

 

 

Članak je rađen u okviru projekta „Socijalna inkluzija djece i mladih sa smetnjama u razvoju“ koji sprovodi NVO Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju „Puževa kućica“ Budva u saradnji sa NVO „Sedma sila mladih“ uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore.

Sadržaj članka predstavlja isključivu odgovornost autora i ne odražava stav donatora.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt