26.09.2017

Humanitarni koncert u Budvi u organizaciji NVO "Sedma sila mladih"

Humanitarni koncert pod nazivom „Budimo ljudi“ za Amara Drndara, održan je 24. septembra, ispred zidina Starog grada u Budvi, u organizaciji NVO „Sedma sila mladih, Budva“ i uz podršku Turističke organizacije Opštine Budva. Koncert je organizovan povodom promocije šestog broja časopisa "Krug mladih".

Na koncertu, koji je okupio brojne žitelje i goste ovoga grada, nastupili su: Strenger Trio bend, AVIS i „Mazoom u fugazzu“. Specijalni gost koncerta bio je pjevač Bane Nedović, a svojim nastupom veče su uljepšale balerine baletske škole „Royal ballet of Montenegro“.


Prikupljena novčana sredstva u iznosu od 850 eura, uplaćena su na račun Denise Drndar Džogović, tetke jedanaestogodišnjeg dječaka iz Bijelog Polja, Amara Drndara, koji je započeo liječenje u specijalističkom centru u Teksasu. Amar Drndar je dobio neurološki tumor na mozgu i kičmenoj moždini, koji se na žalost, proširio duž cijele kičme. Za Amarovo liječenje potrebno je da se prikupi 150.000 dolara. Radosna vijest je da je zahvaljujući ljudima dobre volje do sada prikupljeno prvih 50 hiljada dolara, te je Amar primljen na liječenje u specijalistički centar u Teksasu.

 

 

 


Koncert je organizovala NVO „Sedma sila mladih, Budva“ povodom promocije šestog broja časopisa „Krug mladih“. Predsjednica ove nevladine organizacije, osnivač i urednica časopisa i portala „Krug mladih“ Zorica Radenović, kazala je da su mladi u Budvi bili oduševljeni idejom da organizuju humanitarni koncert, te da bi i drugi kolektivi i institucije u Budvi i šire, trebali da pokrenu sične akcije i pomognu koliko su u moći.

 

 

Ona je naglasila da kroz djela i primjere treba raditi na razvijanju svijesti o humanosti i i empatiji i da je to zapravo jedini pravi način.


„Šesti broj časopisa „Krug mladih“ posvećen je humanosti i empatiji. Ipak nijesmo željeli da stanemo na riječima, već da naučimo i pokažemo humanost na djelu. Ovakve i slične akcije od izuzetnog su značaja za svijest mladih ljudi. Šta vrijedi pričati o humanosti i emaptiji a biti sebičan i pohlepan, kazala je Radenovićeva i naglasila da mladima treba pružiti šansu da budu humani i da osjete jedno od najljepših osjećanja, zahvaljujući kojem čovječanstvo duguje zahvalnost za opstanak.

 

 


Humanitarnom koncertu „Budimo ljudi“ - za Amara Drndara prisustvovali su Amarovi rođaci iz Bujelog Polja. Oni su se zahvalili organizatorima koncerta i izvođačima, ali i svima onima koji su donirali za liječenje oboljelog Amara Drndara.


Akcija prikupljanja pomoći za Amarovo liječenje nastavlja se, a svi koji žele i mogu da pomognu mogu to uraditi uplatom na žiro-račun: NLB Montenegro banka 530-0700100108064-35 na ime Denisa Džogović.


Uplata iz inostranstva na IBEN CODE:ME25530073050008070010

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt