25.04.2017

Promocija četvrtog broja časopisa Krug mladih

Pred brojnom publikom, predstavili smo četvrti broj časopisa Krug mladih.

Pred brojnom publikom, predstavili smo četvrti broj časopisa Krug mladih. Promocija je održana u Modernoj galeriji u Starom gradu. Urednica i osnivač časopisa Zorica Radenović kazala je da „Krug mladih“ promoviše građanski aktivizam, kulturnu baštinu, umjetnost, stvaralaštvo, humanost, kreativnost, toleranciju, razvijanje ekološke svijesti i zdravih stilova života.

-Krug mladih je projekat koji je nastao iz entuzijazma i želje omladine da se uključe i kreiraju društvene i kulturne događaje, ali i da budu glas koji će se daleko čuti - naglasila je Radenovićeva i istakla da je podrška Opštine Budva došla u trenutku kada je bila najpotrebnija, te da je pokazatelj da nova gradska uprava ima sluha za potrebe mladih. 

Učesnicima promocije obratila se Katarina Vukadinović, savjetnica u Kancelariji za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade u Budvi, pohvalivši napore redakcije Kruga mladih, koji su, kako je kazala, preuzeli ulogu buđenju svijesti i aktivizma mladih u Budvi.

-Krug mladih je jedino glasilo mladih u Budvi, putem koga nam šalju jasnu poruku o tome šta žele i čemu se nadaju. Slušajući njihov glas, Opština Budva je nedavno opredijelila prostor za osnivanje Omladinskog kluba koji se nalazi u Tržnom centru Plaza. Ovaj prostor je lako dostupan mladima, adekvatne je veličine i pogoduje odvijanju aktivnosti poput seminara, radionica, izložbi, projekcija filmova, koncerata, predstava i predavanja. Sledeći korak je njegovo opremanje, formiranje tima omladinskih radnika koji bi koordinisali sprovođenje programa u saradnji sa mladima, kao i formiranje mreže volontera - kazala je Vukadinovićeva.

O aktivizmu mladih i potrebi osnivanja Omladinskog kluba govorile su i profesorice Ranka Perunović i Marina Ivanović. One su naglasile da je  aktivizam u Budvi poslednjih godina zamro, ali da je ovo pravi trenutak da se mladi trgnu iz letargije i počnu da se bore za sebe, svoja prava i dobrobit zajednice.

Sponzor četvrtog broja časopisa  „Krug mladih“ je Opština Budva, a podrška su bili javne ustanove Narodna biblioteka Budve i Muzeji i galerije Budve.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt