23.05.2018

Promocija devetog broja časopisa Krug mladih i okrugli sto „Medijska pismenost i kampanja Birajmo šta gledamo“

U organizaciji JU „Narodna biblioteka Budve“ i NVO „Sedma sila mladih“, u subotu, 26. maja 2018. godine, s početkom u 19 časova, u prostorijama biblioteke, (Akademiji znanja) biće održana promocija devetog broja časopisa „Krug mladih“ i tim povodom upriličen okrugli sto na temu „Medijska pismenost u Crnoj Gori i kampanja Birajmo šta gledamo“.

Kako ocujenjuju medijsku pismenost u Crnoj Gori, da li građani Crne Gore kritički promišljaju i selektuju sadržaje koji im se nude putem medija, vode li računa o tome šta gledaju i kakvim sadržajima su izložena njihova djeca, samo su neka od pitanja na koja ćemo čuti odgovore od sagovornika: Elvire Ceković PR Agencije za elektronske medije, mr Božene Jelušić, dr Predraga Zenovića, mr Gordane Ljubanović i urednice časopisa Zorice Radenović.


Na promciji će biti prikazana tri spota koji se emituju u okviru kampanje „Birajmo šta gledamo“ koja treba da utiče na podizanje nivoa svijesti o važnosti medijskog opismenjavanja roditelja, staratelja i djece i o važnosti odabira medijskih sadržaja za djecu. Kampanju su pokrenuli Agencija za elektronske medije Crne Gore i predstavništvo UNICEF-a u Crnoj Gori.


Članovi redakcije budvanskog časopisa i portala Krug mladih postavljaće pitanja sagovornicima a u diskusiju se mogu uključiti i gosti promocije. Moderatorka večeri je Stanka Stanojević.

Časopis „Krug mladih“ izdaje NVO „Sedma sila mladih“ koja u saradnji sa Narodnom bibliotekom Budve organizuje radionice novinarskog i kreativnog pisanja. Deveti broj časopisa podržalo je Ministarstvo sporta Crne Gore na osnovu Konkursa za dodjelu sredstava omladinskim organizacijama za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2018. godini. Sponzori časopisa i posrala su Turistička organizacije Budve i druga javna preduzeća i firme.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt