29.11.2017

Promovisan sedmi broj časopisa "Krug mladih"

U organizaciji NVO "Sedma sila mladih, Budva" , 19 novembra, u Prostoru za mlade, u TQ Plazi, promovisan je sedmi broj časopisa "Krug mladih". Tim povodom održan je okrugli sto na temu „Hoćemo kulturu, a ne reality“, na kom su o masovnoj kulturi govorili profesori sociologije Krsto Vuković i Mladen Živković. Sedmi broj časopisa posvećen je temi „Masovna kultura“.

Povodom promocije a u saradnji sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, organizovana je i humanitarna akcija, u cilju prikupljanja sredstava za kupovinu prazničnih poklona djeci sa posebnim potrebama budvanskog udruženja „Puževa kućica“.

 

 

Obraćajući se prisutnima predsjednica NVO "Sedma sila mladih, Budva" , urednica časopisa "Krug mladih" Zorica Radenović, kazala je da je ponosna na mlade koji se bore za novo, ljepše lice Budve. Ona je naglasila da im je na tom putu dragocena podrška društva i zahvalila se svima koji su stali uz "Krug mladih". 

 

 

Profesor Krsto Vuković, ocijenio je „Krug mladih“ kao sintezu mladosti, kreativnosti, dobre volje, znanja, umješnosti i najboljih namjera “.


U toku promocije, u muzičkom dijelu programa nastupili su članovi orkestra Škole za osnovno muzičko obrazovanje, solistkinja Iva Otašević i balerine baletske škole „Royal ballet of Montenegro“.

 

 

 

Budvanski časopis za mlade „Krug mladih“ stvaraju članovi Radionice novinarskog i kreativnog pisanja koju organizuje NVO „Sedma sila mladih, Budva“ u saradnji sa JU „Narodna biblioteka Budve“, pod mentorstvom osnivača i urednice Zorice Radenović.


Časopis je štampan podrškom Ministarstva sporta Crne Gore, Opštine Budva, Turističke organizacije Budve i sponzora.

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt