21.07.2017

Tatjana Kuljača - Drugo lice Budve

Postoji i druga slika Budve koja, doduše, teško isplivava na površinu, posebno u sezoni kada sve pljašti i šljašti, vrvi od lažnog i pravog luksuza, izvještačenosti i svega onoga što normalnom ljudskom biću nije ni blisko a ni milo.

 

Grupa djece, mladih, okupljenih oko sjajne mentorke Zorice Radenović bore se da pokažu ono ljepše lice našeg grada. Lice koje ispliva i jasnije je kada prođu gužve i kada svi žudimo za malo normalnijim životom. Ova grupa sa sjajnom energijom promovisala je sinoć peti broj časopisa ,,Krug Mladih'', čiji sam gost i sama bila. Sala je bila puna a imali smo priliku vidjeti i upoznati kako mlade, talentovane novinare, tako i umjetnike, pa i gošće iz posljednjeg broja časopisa. 

Ako se za nešto borim onda je to da svako dijete koje dotaknem preko njegovog roditelja spozna magiju u sebi. Ta magija, to su razni talenti koji neki od nas osvijestimo, a neki nikada ne spoznaju za šta ih je mama rodila. Nijesmo ni svjesni da je ta spoznaja žila kucavica daha života i živosti bez koje neki ljudi protraće svoj život, ubjeđeni da ih Bog ni za šta nije dao. Podržaću ovu mladost na sve moguće načine. Oni su tu da podstaknu promjene. Oni bude vjeru da su naša djeca i dalje radoznala i žedna znanja, prepuna talenata koje iskazuju i razvijaju. Ukazuju na probleme zajednice. Pokazuju na one koji zavrjeđuju pažnju svojim rezultatima. Kazuju svoje mišljenje!

Konačno imaju i svoj portal i rade vrijedno. Potražite ih na adresi www.krugmladih.me
A vi koji imate uticaja širite priču o njima. To može samo da izazove divne promjene i buđeje svijesti kod mladih ljudi.

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt