21.12.2017

U organizaciji članova NVO "Sedma sila mladih, Budva" i Omladinskog kluba - Druženje u puževoj kućici

Vođeni idejom da je svijet moguće učiniti boljim i ljepšim mjestom za život svih nas, grupa mladih iz Budve pod mentorstvom urednice i osnivača časopisa i portala "Krug mladih" Zorice Radenović, već dvije godine ne odustaje od zacrtanog cilja. Proteklog vikenda oni su zajedno sa članovima Omladinskog kluba Budva, obojili kišno decembarsko jutro toplim bojama, započevši praksu druženja i prijateljstva sa onima kojima su topla riječ i pažnja najpotrebniji.

Druženje u "Puževoj kućici" počelo je uz čajanku i zvuke gitare, ukrašavanje jelke i izradu novogodišnjih suvenira. Neki su se po prvi put našli u okruženju onih o kojima nijesu puno znali, osim iz priča o inkluziji i podršci zajednice koja često izostaje. Na njihovim licima isijavala je želja da budu korisni članovi društva. Okupljeni oko jelke, zasukanih rukava, počeli su kićenje. Neki su se bacili na izradu suvenira, dok su dječica trčkarala okolo ozarenih lica, zapitkujući i pomažući. U jednom trenutku uz muziku i zvuke gitare, barijere su pale dopustivši emocijama da isplivaju na površinu. Sreća se mogla dodirnuti.

Na njihovim mladim licima isijavala je želja da budu korisni. Zasukali su rukave i bacili su se na kićenje jelke i izradu novogodišnjih suvenira, dok su dječica trčkarala okolo ozarenih lica, zapitkujući i pomažući. U jednom trenutku uz muziku i zvuke gitare, barijere su nestale, dozvolivši emocijama da isplivaju na površinu. Sreća se mogla dodirnuti!

 


U okviru novinarske radionice „Sedma sila mladih, Budva“ do sada je izdato sedam brojeva časopisa, osnovan portal „Krug mladih“, organizovano isto toliko promocija, humanitarni koncert „Budimo ljudi za Amara Drndara“ a nedavno i humaniratna akcija za opremanje dječjeg kutka Udruženja "Puževa kućica".


- Iako i sami prolaze kroz poteškoće poreći se za opstanak, članovi NVO "Sedma sila mladih, Budva" ni nakon dvije godine od osnivanja nijesu zaboravili razloge i ciljeve svog osnivanja. Ukazuju na to da pisana riječ bez akcije ćesto nema smisla i poručuju da je djelovanje jedini način pomjeranja granica svijesti - kaže Zorica Radenović.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt