13.06.2017

Budva domaćin dva Evropska prvenstva u šahu

Naredne sedmice Budva će biti domaćin dva Evropska prvenstva u šahu za mlade. Ugostiće preko 300 najtalentovanijih mladih šahista iz 26 nacionalnih šahovskih federacija Evrope.

Prvo je Evropsko školsko prvenstvo u šahu za djevojčice i dječake uzrasta 7, 9, 11, 13, 15 i 17 godina koje će trajati do 20. juna, a od 19. do 23. juna XVII Evropsko prvenstvo u ubzanom i brzopoteznom šahu za dječake i djevojčice uzrasta 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

Na prvenstvu će učestvovati šahisti iz Albanije, Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Engleske, Estonije, Hrvatske, Izraela, Madjarske, Makedonije, Moldavije, Norveške, Poljske, Slovenije, Srbije, Turske, Španije, Kosova, Ukrajine, Rusije, Gruzije, Švedske i Crne Gore.

Organizatori šampionata su Šahovski savez Crne Gore (ŠSCG) i Evropska šahovska unije, a pokrovitelj Ministarstvo sporta.
Generalni sponzor šampionata je turska agenciju za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) za Crnu Goru.

Organizaciju šampionata pomogli su i Opština Budva, Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Crnogorski Telekom, Hotelska grupa Budvanska rivijera, Monteput, Studio Dizajn Podgorica, Voda Suza, Vododovod i kanalizacija Budva i Produkcija Takt Podgorica.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt