24.09.2017

Dani evropske baštine u Budvi

Od 25. do 30. septembra u Modernoj galeriji u Starom gradu u Budvi biće održana manifestacija „Dani evropske baštine“ koju ova javna ustanova prvi put organizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture.

Manifestacije „Dani evropske baštine“, koji JU Muzeji i galerije Budve u saradnji sa Ministarstvom kulture po prvi put organizuje biće održana od 25. do 30. septembra u Modernoj galeriji u Starom gradu u Budvi.

 

Program obuhvata izložbu dokumentarnih fotografija, stručna predavanja i promociju knjige o kulturnom pejzažu budvanskog priobalja, integrisanim u ovogodišnju centralnu temu manifestacije – „Kulturna i prirodna baština: pejzaž mogućnosti“.

 

25. septembra u 20 sati Početak programa međunarodne manifestacije „Dani evropske baštine“ 2017. – otvaranje dokumentarne izložbe o kulturnom pejzažu budvanskog priobalja i predavanje Slobodana Boba Mitrovića o kulturnom pejzažu budvanskog priobalja;

 

26. septembra u 20 sati Predavanje Aleksandre Kapetanović o vrijednosti, rezilijentnosti i transformacijama kulturnog pejzaža

 

27. septembra u 20 sati Predavanje mr Lucije Đurašković o hrišćanskim kultovima na prostoru budvanskog priobalja

 

28. septembra u 20 sati Predavanje Petra Perovića o recikliranju kulturne i prirodne baštine

 

29. septembra u 20 sati Promocija knjige „Venecijanske fortifikacije u Boki Kotorskoj“ prof. dr Ilije Laloševića)

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt