18.05.2018

Dječija pozorišna predstava „Koncert za Nevenu“

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u subotu, 19. maja 2018. godine, s početkom u 19.00 časova, u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu, u multimedijalnoj sali, biće održana pozorišna predstava za djecu „Koncert za Nevenu“ KKC „Akord“ iz Nikšića. Predstava se realizuje u okviru manifestacije međunarodnog karaktera „Noć muzeja“. Ulaz na predstavu je slobodan.

O KKC „Akord“:


Kulturno-kreativni centar „Akord“ je 21 godinu utočište i pribježište djece i mladih i poznata institucija koja proizvodi kulturu u Nikšiću i vuče značajne poteze u kreiranju pozitivne društvene scene. Konstantno idu ka usponu-bez trunke sumnje u kvalitet, bez mrlje, a kamoli sjenke. Na stotine djece je odraslo i odrasta uz Akord, ne mali broj napravilo prvi korak i isto toliko sa margina prešlo u red onih koji srećno odrastaju. Na hiljade posjetilaca odalo je poštovanje Akordovim programima, na desetine članova žirija, iz zemlje i inostranstva, dodijelilo nagrade.


KKC Akord ima tri dječija kluba : „Slatki akordi“(u sklopu kluba rade sekcije: muzička, manekenska, plesna i poetska), „Akordova plesna akademija“ (u sklopu kluba rade sekcije: škola modernog i tradicionalnog plesa i folklor) i „Akordov dječiji teatar“ (u sklopu kluba radi škola glume i scenskog pokreta, pripremaju se i izvode predstave, učestvuje na festivalima). Tu su i još dva teatra.


Akordov dječiji teatar je učesnik mnogih festivala, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Osvajači su mnogobrojnih priznanja i nagrada. Pet puta su bili pobjednici Dječijeg festivala dječijih teatara u Baru. Godinama su učesnici festivala Petrovački val, Kotorski festival, Subotički festival i dr. Sa predstavom „Koncert za Nevenu“ pobijedili su na nedavno završenom XI festivalu dječijih teatara u Baru, a Tijana Krivokapić je osvojila prvu nagradu za glavnu žensku ulogu.

 

O predstavi: Ovo je tinejdžerska priča o prvim ljubavima, odnosu djece prema materijalnim stvarima i muzici. Na slikovit način je prikazana današnjica, koja je prisutna svuda oko nas.

Tekst: Tode Nikoletić, Režija: Dragan Knežević.

Asistent režije: Milica Kekić, Muzika: Dragan Knežević, Koreografija: Tanja Čolević.

Kostimografija: Tanja Čolević i Dragan Knežević.

Igraju: Danilo – Radomir Krivokapić, Nevena - Tijana Krivokapić, Vule – Nikolina Radulović, Njonjo – Vaso Lalićević, Dino – Andrea Perunović, Teodora – Anja Žugić, Opereta Cvijeta – Anđela Poček, Milutin Majakovski – Milan Eraković, Lejla Pink – Jana Zečević, Maneken Špirosi – Andrija Spaić, Ivana Ila – Jana Zečević, Maja – Anđela Poček, Balerina 1 – Vasilisa Knežević, Balerina 2 – Kristina Marojević, Balerina 3 – Milica Orbović, Balerina 4 – Anđela Šakotić.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt