10.05.2019

Filmsko i dramsko pismo: Specijal za kraj

Završni program radionice "Filmsko i dramsko pismo" pod naslovom "Specijal za kraj“ biće održan u nedjelju, 12. maja u 17 sati.

Besplatne edukativne radionice filmskog i dramskog pisanja počele su sa radom u oktobru prošle godine, a vodio ih je mladi dramaturg Miloš Boreta iz Budve.

 

„Gledali smo brojne kratkometražne igrane i animirane filmove, čitali dramske tekstove za djecu i mlade, analizirali ih usmeno i pismeno, radili druga vježbanja. Svaki polaznik je ponešto naučio i mnogo sam srećan zbog toga“, kazao je on i najavio završni program pod naslovom "Specijal za kraj“ koji će biti održan u nedjelju, 12. maja u 17 sati.

 

,,Prvi ciklus radionice okončali smo časom otvorenim za javnost i, nakon zapaženog uspjeha, odlučili da sada to ponovimo. Smatram da je važno da, pored roditelja polaznika, i ostali zainteresovani sugrađani vide šta sve ovi kreativni mladi ljudi mogu da stvore. Obećavam zanimljiv i kvalitetan sadržaj, a na kraju programa će polaznicima biti uručena priznanja za učešće. Znam da će biti emotivno i nestrpljivo očekujem taj čas“, zaključio je Boreta.

 

Projekat ,,Filmsko i dramsko pismo 2018/2019“, u kom je učestvovalo oko trideset polaznika uzrasta od 10 do 15 godina, organizovan je i realizovan od strane bioskopa Cadmus Cineplex i Radio-televizije Budva kao medijskog sponzora.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt