20.04.2018

Izložba “Majstor priče i narodni tribun” i predstavljanje izdavačke djelatnosti JU Narodne biblioteke Budve

Povodom Međunarodnog Dana knjige i autorskih prava, u JU Narodna biblioteka Budve će u ponedjeljak, 23.aprila u 18 časova biti otvorena izložba “Majstor priče i narodni tribun” koja je istovremeno posvećena i 140-godišnjici smrti Stefana Mitrova Ljubiše. Stoga je ovogodišnji Dan knjige i autorskih prava posvećen ovom velikanu južnoslovenskih književnosti, znamenitom Budvaninu – Stefanu Mitrovu Ljubiši. Nakon toga, u 19 h biće predstavljena izdavačku djelatnost Narodne biblioteke Budve, učinci za godinu postojanja kao i planovi za budućnost.

Izložba na panelima čija je autorka mr Božena Jelušić sadrži odlomke iz Ljubišinih pripovijesti, poslovice, pisma, političke stavove govore, ali i autografe, portrete, stare slike i fotografije Ljubišinog scenskog života i ovlašno prati hronološki slijed – od Ljubišinog rođenja do smrti. Izložbu “Majstor priče i narodni tribun” u holu Akademije znanja otvoriće dr Predrag Zenović i moći će se pogledat i tokom naredne dvije sedmice.


Predstavljanju izdavačke djelatnosti Narodne biblioteke Budve koja je pokrenuta aprila prošle godine, a zašta je i neposredni povod Međunarodni Sajam knjiga u Podgorici u maju mjesecu kada će Biblioteka predstaviti tri svoja izdanja od ukupno osam objavljenih do sada, prisustvovaće i autori čiji je Biblioteka izdavač. O izdavačkoj djelatnosti Narodne biblioteke koja je za kratko vrijeme ostvarila impozantan rezultat, govoriće mr Božena Jelušić, zatim Stanka Stanojević, lektorka i urednica izdanja, kao i autori objavljenih djela.

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt