22.08.2017

Izložba Mali format – slike, crteži, objekti u Spomen domu Stefan M. Ljubiša u Budvi

U utorak, 22. avgusta sa početkom u 20 časova, u Spomen domu „Stefan M. Ljubiša u Budvi, biće otvorena izložba „Mali format – slike, crteži, objekti“. Izložbu će otvoriti Sandra Đurbuzović, umjetnica iz Budve.

Nakon prošlogodišnje pauze, JU Muzeji i galerije Budve nastavlja tradiciju započetu 2009. godine, da u prostoru Spomen doma „Stefan M. Ljubiša“ organizuje izložbu „Mali format – slike, crteži, objekti“. Kao i ranije, intencija ove izložbe je da prati kretanja na crnogorskoj likovnoj sceni i afirmiše rad, umijeće i kreativnost savremenih domaćih autora, vodeći računa, prije svega, o umjetničkim vrijednostima. Kako i sam naziv prezentacije sugeriše, ni koncept se nije mijenjao, tj. izborom radova želi se naglasiti sva raznovrsnost i raznolikost korišćenih tehnika i materijala, uz obavezno ograničenje u formatu. Stoga su u ovogodišnjem izboru radovima zastupljeni umjetnici: Nada Kažić, Ivanka Vana Prelević, Ratko Odalović, Vaso Nikčević, Sreten Milatović, Predrag Peđa Milačić, Sanja Raonić, Dijana Lazović, Marica Kuznjecov Boljević, Elvir Adrović, Svetlana Dragojević, Željko Reljić, Sandra Đurbuzović, Rajko Sušić, Tijana Dujović Liščević, Biljana Keković, Bojana Popović, Jelena Đurašković, Sreten Nikčević, Adin Rastoder, Miroslav Miro Šuković, Daliborka Kordić i Đorđije Bato Boljević.


Ne odustajući od izvorne ideje, a u promišljanju o mogućim putevima razvoja ovog vida prezentacije, ove godine, po prvi put, na izložbi će radom biti predstavljen i gostujući umjetnik. Riječ je o akademskom slikaru iz Beograda Goranu Vitanoviću, koji se svojom kreativnošću, energijom, umijećem, poetikom u potpunosti uklapa u zadate okvire.

Izložba se može pogledati do 15. septembra.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt