20.11.2017

JU Grad Teatar - Predstava Dar u Petrovcu

U petak, 24. novembra, sa početkom u 18 časova, u „Crvenoj komuni“ u Petrovcu biće izvedena društveno-angažovana predstava „Dar“, koja se bavi pitanjem autizma. Predstava je rađena u produkciji nezavisne trupe U.R.A. iz Beograda, koja okuplja glumce profesionalno angažovane i u drugim pozorištima u traganju za relevantnim umjetničkim formama koje se bave društveno-angažovanim temama.


Gostovanje predstave “Dar” organizuje JU “Grad teatar” povodom proslave Dana opštine Budva.

Predstava “Dar”, autorke Milene Đorđević, a u režiji Milana Đorđevića, kroz priču o porodici, ljubavi i prihvatanju različitosti, na suptilan i dirljiv način se bavi temom autizma, a za cilj ima podizanje opšte svijesti o ovom problemu. Komad prati autističnog dječaka Kostu od rođenja do puberteta i njegovu porodicu. To je, prije svega, priča o ljubavi i prihvatanju svih onih koji su na bilo koji način različiti od nas. Kosta će vratiti svoju porodicu pravim vrijednostima i sve nas u publici podsjetiti da se u životu treba okrenuti onima koje volimo.


Po završetku predstave biće održana i interaktivna tribina, na kojoj će učestvovati glumci, stručnjak za oblast autizma, roditelj, nastavnik, učitelj ili profesor koji ima iskustva sa inkluzijom iz lokalne zajednice. Ovom prilikom na tribini će govoriti Olga Kapičić, članica NVO Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju “Puževa kućica” iz Budve, Bruna Mudrić Petrović, defektolog iz Kotora, sa dugogodišnjim iskustvom rada sa djecom sa posebnim potrebama, i Ivana Kurtović, učiteljica OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca i specijalista za rad sa djecom sa posebnim potrebama.


Premijera predstave je izvedena 10. decembra 2014. na Dan ljudskih prava, budući da se, između ostalog, bavi i ovom temom.


Milena Đorđević je pisac komada, Miloš Đorđević je uradio režiju, kostim Vanja Popović, ton Jovan Četa, grafički dizajn Andrea Sunturlić. U predstavi igraju: Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Boba Latinović, Maja Ranđić i Zorana Bećić.
Ulaz na predstavu je slobodan. JU “Grad teatar” organizuje i prevoz za Petrovac (u 17h, sa kružnog toka).

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt