23.02.2018

JU Narodna biblioteka Budve - Promocija romana “Maksimum” Vide Ognjenović

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve u ponedjeljak, 26. februara 2018. godine biće promovisan roman “Maksimum” Vide Ognjenović koji je objavila izdavačka kuća Arhipelag. Promocija će biti održana u prostorijama Narodne biblioteke Budve sa početkom u 19h. O knjizi će govoriti Gojko Božović, književni kritičar, osnivač i glavni urednik “Arhipelaga”, zatim autorka Vida Ognjenović, a veče će voditi Stanka Stanojević.

U najavi za roman “Maksimum” se kaže da je to knjiga o mehanizmima hajke i javnog progona. Glavni junak je Maksimilijan Vajner Maksimum, istoričar umjetnosti i imjetnik naive koji “iznenada biva optužen da je falsifikator i da je na tržištu slika naivne umetnosti podmetnuo svoje slike pod imenom misteriozne umetnice koja u isto vreme volšebno nestaje. Maksimuma napuštaju i napadaju neke kolege i prijatelji, mediji od njega prave slučaj dovodeći u pitanje njegov ugled, autoritet i stručno znanje.


Izložen napadima i podmetanjima, bez mogućnosti da istinu predstavi javnosti u kojoj obmane i laži imaju jednako pravo građanstva, Maksimum započinje priču u koju staje društvena, umetnička i javna istorija poslednjih pola veka ove zemlje” – stoji u opisu romana Vide Ognjenović koji je objavljen u oktobru 2017. godine.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt