25.06.2017

Koncert pijanistkinje Aleksandre Trajkovič u Modernoj galeriji u Budvi

Večeras u 20 časova u Modernoj galeriji u Starom gradu u Budvi, biće održan koncert pijanistkinje Aleksandre Trajković.  Pijanistkinja će izvesti kompozicije čuvenih kompozitora Johana Sebastijana Baha, Edvarda Griga, Hektora Vilja Lobosa, Panča Vladigerova i Bele Bartoka.

 

Aleksandra Trajković, pijanistkinja, vanredna profesorka i aktuelna prodekanka Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, svira klavir od najranijeg djetinjstva. Poslije završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja, završila je i visoko muzičko obrazovanje. Tokom školovanja pohađala je mnogobrojne majstorske kurseve profesora Arba Valdme, Dušana Trbojevića.

 

Nastupala je na mnogobrojnim koncertima u zemlji i inostranstvu  kao solista, klavirski saradnik i član kamernih sastava, Beograd, Priština, Mostar, Kragujevac, Vranje, Ohrid, Negotin, Subotica, Skoplje, Trebinje, Gatčina-Sankt-Peterburg, i snimila trajne snimke za RTS (studio u Prištini).

 

Magistrirala je 2006. godine u klasi profesora Marka Savića. Dobitnica je više nagrada, priznanja i zahvalnica. 

 

Rukovodila je majstorskim kursevima čiji su polaznici bili učenici osnovne i srednje škole klavirskog odsjeka, a u okviru projekta „Colluvio 2010“ u Predingu (Austrija) bila je jedan od predavača Međunarodne majstorske radionice kamerne muzike, o čemu je snimljen dokumentarni film koji je emitovala njemačka televizija „ORF“.

Učestvovala je u radu žirija na pijanističkim takmičenjima.

Članica je Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt