02.10.2018

Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama - Upis besplatan

Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, koji se obilježava 5.oktobra, JU Narodna biblioteka Budve se pridružuje  akciji "Biblioteke za studente" na poziv Centralne univerzitetske biblioteke. Akcija podrazumijeva besplatan upis u narodne biblioteke na dan 5. oktobar za sve crnogorske studente, bez obzira na to da li su studenti državnog ili privatnih univerziteta.

Ovom akcijom se na simboličan način daje doprinos afirmaciji bibliotečke struke, ali i doprinosi visokom obrazovanju u Crnoj Gori.

Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama realizuje se u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja.

 

Obilježavanje Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, podrazumijeva još  i organizovanje predavanja, prezentacija, radionica i izložbi.

 

Prošlogodišnja akcija, u kojoj je učestvovalo osam narodnih biblioteka, doprinijela je dodatnoj afirmaciji biblioteka u procesu obrazovanja.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt