15.08.2017

Okrugli sto na temu Rječnik medija i medijski čin - JU Narodna biblioteka Budve

JU Narodna biblioteka Budve u petak, 18.avgusta organizuje okrugli sto sa temom "Rječnik medija i medijski čin". Učesnici, relevantni da se ovom temom bave stručno, profesionalno i iskustveno su: lingvistkinja Slavica Perović, profesorica književnosti i medijske pismenosti Božena Jelušić, predstavnica nezavisnog medija Milka Tadić Mijović, novinarka Srpske RTV Ljubica Gojković i magistrica kreativnog pisanja Olja Knežević. Moderator je Stanka Stanojević.

 

Okrugli sto će biti održan na otvorenom, tj. na platou između Moderne galerije i Spomen doma Stefan M.Ljubiša u budvanskom Starom gradu sa početkom u 20 h.

Kako u savremenom medijskom rječniku korespondiraju informacija i pismenost, informacija i senzacionalizam, gdje je granica između informativnosti i tzv.žute štampe; nepreciznost naslovnih sintagmi i greške u naslovima, problematika inicijala, profesionalni i etički standardi u novinarskoj profesiji, koliko je svaka informacija kreativni čin i koliko je pismena, neke su od podtema okruglog stola "Rječnik medija i kreativni čin".

 

Predviđeno je da svaka učesnica ima izlaganje u trajanju od sedam minuta, a nakon toga slijedi diskusija. Ulaz je slobodan.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt