19.03.2018

Peti festival književnosti za djecu

U saradnji NVO “Dramski studio Budva” i JU “Narodna biblioteka Budve” peti festival Male morske pjesme i priče biće realizovan u periodu od 26. do 31. marta. Šestodnevnom programu Festivala prethodile su radionice kreativnog pisanja, a konkurs na temu “Glavni junak moje priče/pjesme” završen je 15.marta za osnovce dok je za srednjoškolce otvoren do 23.marta. Na konkurs je pristiglo vise od 200 dječijih radova  iz zemlje ali i iz regiona, a odluku o najboljima donijeće žiri djčijeg književnog festivala

Ovogodišnji, peti po redu Festival počeće u ponedjeljak 26.marta u 17h ekološkom radionicom nakon čega u 19h slijedi zvanično otvaranje i promocija Zbornika Festivala. Književnim kvizom kao i radionicom pisanja scenarija, program Festivala nastavlja u utorak od 16h do 19h i u srijedu u istom terminu,kada će, nakon radionice pisanja scenarija biti odigrana dječija predstava Dramskog studija Budva “Uspavanja ljepotica” u Cadmus sineplexu.

 

U četvrtak, 29. marta u terminima od 16h do 18h planirane su radionica crtanja te radionica pisanja koje će voditi likovni umjetnik Simon Vučković i dječiji pisac Jasminka Petrović, a od 19h biće priređen okrugli sto na temu “Značaj drame u razvoju djeteta”  - program koji je namijenjen odraslima. Radionicom lutkarstva u petak od 15h nastavlja program festival “Male morske pjesme i priče”. Nakon radionice lutkarstva, u 17h biće priređena knjževna žurka i druženje sa piscima, gostima Festivala, a nakon toga uslijediće svečana dodjela nagrada – Mali od palube. Posljednjeg dana festivala, u subotu, 31.marta povodom petogodišnjice Festivala u Cadmus sineplexu  biće otvorena izložba fotografija koje su zabilježile sve važne trenutke u proteklih pet godina, a nakon toga gosti  Festivala, nagrađeni učenici i organizatori ići će na tradicionalni književni izlet čime se okončava peti festival “Male morske pjesme i priče”.

 

 

U ovogodišnjem Festivalu će pored učenika, takmičara i organizatora učestvovati dječiji pisci Jasminka Petrović, Slobodan i Aleksandar Obradović, Vera Mačić i pisci Radinko Krulanović, Sanja Vilus,  zatim dramaturzi  Stela Mišković i Miloš Boreta, dr Siniša Jelušić, likovni umjetnici Simon Vučković i Sandra Đurbuzović, profesori Biljana Komarica, Sanja Vojinović, Mirjana Dajičić, Milena Radović Savić, Zorica Joksimović i Tanja Vujačić, zatim producent Mirela Adrović Šofranac, predsjednica OKB Katarina Vukadinović, biolog Nemanja Malovrazić i Anastasija Knežević, pobjednica srednjoškolskog kviza znanja.

 

Program Festivala će se odvijati u JU Narodna biblioteka Budve, u amfiteatru Akademije znanja, Cadmus sineplexu i Omladinskom klubu Budva.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt