07.09.2018

Predstavljanje knjige „Magi: kao da je bila nekad“

Predstavljanje knjige „Magi: kao da je bila nekad“, jednog od najuticajnijih rok novinara Jugoslavije, Dušana Vesića biće održana u organizaciji Narodne biblioteke Budve u ponedjeljak, 10.septembra u 20h. O knjizi će govoriti dr Predrag Zenović, novinar Vanja Kovačević i autor, a u muzičkom dijelu programa nastupiće budvanski bend Jack Lupino & Gorostas koji će izvesti hitove Ekatarine Velike. Događaj će biti upriličen u holu Akademije znanja a moderator je Stanka Stanojević.

U svojevrsnom predgovoru knjige o Magi, autor Dušan Vesić navodi da nema pretenzija da ovo bude konačna biografija Margite Stefanović: „Isto kao što sam svestan da sam neke stvari rasvetlio, tako sam svestan da sam neke tek otvorio, a da o nekima još ne znam ništa. Zbog toga molim svakoga ko poželi da dopuni ili izmeni neki deo teksta da mi pošalje svoje sugestije.“


Dušan Vesić je rođen u Beogradu 1959. Godine. U periodu od 1980. do 1990. pisao je za gotovo sve relevantne jugoslovenske novine i časopise promovišući rok kulturu. Bio je urednik za domaću scenu u časopisima Rock i Pop Rock, kao i direktor Festivala zabavne muzike Beogradski šlager – Menadžer (1993-1995). Napravio je osam dokumentarih TV serija i filmova, među kojima i kultni serijal Rockovnik (40 epizoda) i film EKV – Kao da je bilo nekad. Objavio je tri knjige o Bijelom dugmetu: Lopuže koje nisu uhvatili (1985), Šta bi dao da si na mom mjestu (2014) i Bijelo dugme – 40 godina (sa Sinišom Škaricom, 2014). Živi u Beogradu.


Priča o Margiti Stefanović je, kako navodi Ivan Ivačković, pored ostalog i „razorna priča o usponu i propasti jogoslovense srednje klase i licu i naličju Beograda“.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt