13.09.2017

Promocija klnjige Zorice Joksimović - “Od vode i kamena do priče i pričanja” na engleskom jeziku

U organizaciji JU "Narodna biblioteka Budve", u petak, 15.septembra sa početkom u 20h biće promovisana knjiga Zorice Joksimović “Od vode i kamena do priče i pričanja” koja je prevedena na engleski jezik. Knjiga Zorice Joksimović na engleskom je prije nekoliko dana izašla iz štampe, a izdavači su Narodna biblioteka Budve i NVO “Talas” iz Budve. O knjizi će govoriti dr Sofija Kalezić Đuričković, prevodilac Dragan Vugdelić, u ime suizdavača NVO “Talas”- Sanja Pantović, dok će se kao jedan od sponzora objavljivanja ove publikacije na engleski jezik obratiti u ime Turističke organizacije Budve- Kristina Rafailović. Moderator je Stanka Stanojević, a promocija će biti održana u amfiteatru Akademije znanja.

Knjiga Zorice Joksimović “Od vode i kamena do priče i pričanja” je na našem jeziku objavljena prije dvije godine i zaokupila je pažnju čitalačke publike. Budući da je ova zbirka priča nastala po motivima budvanskih legendi, već nakon objavljivanja ispostavilo se da bi ove priče uz postojeće legende bile zanimljive i turistima i posjetiocima Budve koji nisu sa ovog govornog područja, pa je uz svesrdan angažman autorkin i prevodioca Dragana Vugdelića ovo štivo prevedeno na engleski jezik i, dakako, time proširen krug čitalačke publike.

 

 

Svih 14 priča Zoričine knjige koje su naslovom knjige zaokružene kao cjelina, funkcionišu i posve samostalno. Domaću čitalačku publiku su magijom riječi i pripovijedanja opčinile odmah nakon prvog čitanja, te stoga vjerujemo da će biti isti slučaj i sa čitaoima drugog govornog područja.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt