11.08.2017

Promocija knige „Malo nam za sreću treba“ autora Vladimira Jovanovića

Književno-muzički program „Paštrovski book & roll“ – promociju knige „Malo nam za sreću treba“ autora Vladimira Jovanovića,održaće se u nedjelju, 13. avgusta, s početkom u 20.30h a u budvanskoj Modernoj galeriji. Tom prilikom, Nenad Jovanović (grupa „Lutke“ iz Beograda) će izvesti nekoliko autorskih numera, a sa autorom će o romanu razgovarati Đorđe V. Gregović, književnik iz Budve.

BIOGRAFIJA

Vladimir Jovanović, (1967), autor jedinstvenog urbanog senzibiliteta i rokenrol energije. Objavljuje od 2011. kada su se u književnoj javnosti pojavile njegove kratke priče u zbirkama Antidepresiv i Recepti za srećan život. Godine 2015. iz štampe mu izlazi i debi-roman Malo nam za sreću treba – pomalo nostalgična, generacijska pripovijest o našim nadanjima, razočaranjima i očekivanjima, pisana u prvom licu u duhu savremene, pulsirajuće, evropske, ispovjedne proze, natopljene gradskim humorom, glasnom muzikom i zaraznim optimizmom.
Sarađuje sa brojnim alternativnim kulturnim portalima i priprema novi roman i zbirku kratkih priča. Živi i radi u Beogradu i Svetom Stefanu.KRATAK SIŽE ROMANA

Miloš Krstić je „jedan od nas“, nezaposleni ulični filozof opšte prakse, na pragu pedesetih, bivši panker, neobavešteni optimista i neprilagođeni tragač za hepiendom. Rodni grad mu izgleda neprepoznatljivo, najbolji prijatelj mu je na rubu nervnog sloma, za roditelje je još uvek jedno veliko dete, a žena i ćerka se trude da ga razumeju, čak i kad se istetovira ili počne da piše tekstove za narodnjake.
Ponekad mu se učini da je život tele-šop i da je svetlo na kraju tunela, ustvari brzi voz sa jednim, neispravnim farom.
Ali, samo ponekad !
Da li je moguće da sreća zaista stanuje u našoj ulici, a nije nam nikad palo na pamet da joj pozvonimo na vrata ?
Uskočite u vožnju roler-kosterom, započetom u zbirkama – „Antidepresiv“ i „Recepti za srećan život“.


O NENADU JOVANOVIĆU
(specijalnom gostu, koji će na promociji izvesti nekoliko svojih numera)

Autor je osnivač i kreativni pokretač grupe „LUTKE” iz Beograda, koji oživljava zvuk nekih davno zaboravljenih vremena i pod jakim uticajem bendova iz 60-ih godina, power pop-a, punk rock-a, new wave-a i mod kulture. Postava je do sada snimila četiri albuma. Prvi je bio 1995. „MODERAN SVET”, 1997. uslijedilo je izdavanje albuma „POLYESTER”, a poslije pauze od skoro deset godina i album „FONTANELA" 2007. godine.
Posljednji album „SPIRALNI SNOVI” je završen krajem 2012 godine. Najveći hitovi sa albuma su pjesme „Živi ovaj dan”, „Poslednji put” i obrada pjesme Lea Martina „Laku noć draga”...

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt