13.11.2017

Promocija knjige Sofija i čarobna bašta u Budvi

U četvrtak 16. novembra, sa početkom u 18 časova, u Book Cafe Zen u Budvi, biće održana promocija knjige za djecu „Sofija i čarobna bašta" , autorke Tatjane Kuljače. Nakon prve knjige „Kako raste mama“ Tatjana Kuljača usputila se u svijet bajki i napisala knjigu za djecu koja je nedavno promovisana na Beogradskom sajmu knjiga. Gosti će imati priliku da zajedno sa autorkom otkrivaju tajnoviti svijet čarobne bašte i Sofijine avanture.

 

Na predstavljanju knjige učestvovaće Slavica Perućića, direktorica kreativnog centra Triangl, Krsto Vuković, profesor i Tatjana Kuljača, autorka. Moderatorka večeri je Zorica Radenović, novinarka i urednica časopisa "Krug mladih".   

Psihologica Manuela Kamikovski u analizi knjige "Sofija i čarobna bašta" izdvojila je deset tema i poruka o kojima se može pričati sa djecom u toku i nakon čitanja ove knjige. One im pomažu da se razviju u zdrave i zadovoljne osobe a tiču se prihvatanja različitosti, pozitivnog stava pri rješavanju problema, konflikata sa roditeljima i vršnjacima, prevazilaženju nepremostivih razlika, vječitoj borbi dobra i zla, vjerovanju u svoje moći, opreznosti i važnosti prijateljstva i ljubavi.


 

Autorka je bajku počela da pise prošle zime, inspirisana kćerkom Sofijom.


-Ideja je bila da nas dvije napišemo kratku bajku. Međutim, kad sam stigla do četvrte strane shvatila sam da je priča koja se otvara mnogo dublja i bogatija i da pišem fantaziju za djecu koja se neće završiti nakon par strana. Inspiracija mi je bila ćerka Sofija, moje i njeno djetinjstvo, vikendica na selu kod moje bake i njena čudesna bašta koja je baš onakva kakvom sam je u knjizi opisala. Kad sam jednom ušla u magični svijet vilenjaka i čarobnjaka slike su se samo smjenjivale. Moje je bilo samo da ih zapišem. Ni u jednom momentu nijesam imala potrebu, niti muku da razmišljam šta ću da napišem. Nisam kontrolisala pisanje. Pisanje je ovladalo mnome.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt