16.04.2018

Promocija kratkih priča “Iz dnevnika” TanjeSekulić

U utorak, 17.  aprila JU Narodna biblioteka Budve organizuje promociju knjige kratkih priča naslova “Iz dnevnika” autorke Tanje Sekulić. O knjizi će govoriti budvanske spisateljice i umjetnice Sandra Đurbuzović i Katarina Sarić, a moderatorka će biti Stanka Stanojević. Promocija će biti održana u Narodnoj biblioteci Budve sa početkom u 19h.

“Naizgled  fenomenalnog očuđenja, TanjaSekulić prikazuje nam se ovom knjigom u svijetlu sasvim preciznog ženski koncipiranog anatomajada našeg svagdašnjeg” – zapisala je Lidija Vukčević na kraju svog prikaza naslovljenog “Kratki uvid u bizarno”.

 

U bilješci na kraju priča “Iz dnevnika”, Vanja Lazović zapisuje: “Sjećanja. Ogoljena, suva, ponekad tamna, iznenadnim humorom oživljena, protkala suTanjine priče. Tužne ljubavne vinjete, kroz dijaloge i britke opise, često nalik na oštre rezove, smjestile su se u ovo štivo, kao u spomenar na barske komšijske posjete, nestašluke po ulicama uz more, odlaske i dolaske brodova, kafanske priče i okupljanja”.

 

Tanja Sekulić je nakon Fakulteta za pomorstvo u Kotoru završila i studij Slavistike na Sorboni u Parizu gdje je i magistrirala  -navodi se u biografiji. Kratke priče “Iz dnevnika” su njen književni prvjenac. Živi u Baru.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt